perjantai 23. syyskuuta 2016

Minilomalla Kuopiossa

Toissaviikko nautiskeltiin perheen yhteisistä lomapäivistä. Vähän kuin oltaisiin saatu vielä pala kesää takaisin: koko viikon ajan ilma oli syksyisen lämmin ja kaunis. Pidämme myös kotimaan matkailusta, joten sitäkin oli buukattu meidän lomaviikkoon Kuopion matkan verran.

Olin ollut Kuopiossa kaksi viikkoa takaperin tyttökavereideni kanssa (siitä voit lukea täältä), joten oli aika hauskaa palata taas samoihin maisemiin. Samaa reittiä ajaessamme huomasin, että syksy oli todellakin sillä väliin tullut: puiden värit olivat vaihtuneet vihreiden sävyistä keltaiseen, oranssiin ja ruskeaan.

Kuopion matkaamme kuului (tietenkin) Ikea ja Matkus, joissa viihdyn yllättävän hyvin, vaikken mikään shoppailija olekaan. Ruokailu sujuu kummassakin lapsen kanssa kätevästi ja leikkipaikat lähettyvillä. Niin, ja onhan Matkuksessa ne lastenvaateliikkeet, joissa nytkin kävin hypistelemässä välikausi- ja talvivaatetarjontaa.


Hotelliksi meillä valikoitui jälleen Puijonsarvi, jonka varasin ihan niillä perusteilla, että joka käyntiin siellä olemme olleet tyytyväisiä. Mietin kyllä jonkun muun hotellin varaamista, mutta tuttuun ja turvalliseen on niin helppo palata.Lauantai-iltana meitä kutsui ravintola Ehta, joka etenkin sijaintinsa vuoksi oli kaikkein houkuttelevin vaihtoehto. Lautaselleni valikoitui lohta, jota voisin syödä vaikka joka päivä. Kasvikset ja lohi, enpä paljon muuta tarvitsisi.

Sunnuntaiaamuna suuntasimme Kuopioon satamaan. Katselemaan laivoja ja järveä, viihtymään leikkipuistossa. Suunnittelimme ensi kesän Kuopion matkalla käyvämme sisävesiristeilyllä.

Seuraava kohde oli Puijon torni. Käyntini oli ensimmäinen lajiaan sielläkin. Maisemat oli melko hulppeat korkeuksista. Paljon vettä. Kauniita värisävyjä.Tämän jälkeen taas oli ruokailun ja kotiinpaluun aika. Paljon saatiin mahtumaan kahteen päivään. Monta muistoa, kivaa paikkaa ja rutkasti kuvia. Seuraavia yhteisiä lomapäiviä saadaankin sitten odottaa.

4 kommenttia:

 1. Niin kauniita kuvia ja voi, että tyttäresi on niin suloinen pieni tiitiäinen. <3 Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Tytär on oikea tättähäärä ja hotellilomat ovat hänenkin suosikkejaan. :) Mukavaa iltaa. <3

   Poista
 2. Suomessa on tosi paljon kaikkea kiinnostavaa! Työreissulla pohjoisessa heräsi halu lähteä perheen kanssa pikku vaelukselle sinne päin. Olisi hauskaa kierrellä ajan kanssa myös pohjoisen Suomen kaupunkeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä, tällä hetkellä en edes haikaile ulkomaille, kun lähellä on niin paljon mielenkiintoista. :) Pohjoinen Suomi on minulle tuttua seutua sukujuurten ansiosta, mutta ihan Lapissa asti en ole käynyt sitten lapsuuden, mutta sinne haluaisin myös oman tyttäreni viedä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!