perjantai 21. lokakuuta 2016

Kengät valmiina talveen

Yhteistyössä EllosNiin kuin otsikotkin usein näihin aikoihin huutavat: talvi yllättää joka vuosi. Ainakin minulle käy niin. Nimittäin siinä vaiheessa, kun pakkasta ja lunta alkaa olla sen verran, että täytyy kiinnittää taas eritavalla huomiota etenkin lapsen pukeutumiseen, havaitsen jotain puuttuvan. Milloin tyttären rukkaset ovatkin käyneet pieneksi ja milloin jokin asu puuttuu kokonaan, kun en ollut tullut ajatelleeksi. Kuulostaako tutulta?

Tänä syksynä olen päättänyt olla fiksumpi ja ennakoida paremmin. Olen käynyt systemaattisesti läpi vaatevarastoja, testaillut ja pistänyt pieniä vaatteita suoraan kiertoon. Samalla laadin listan siitä, mitä tulee hankkia. Askel hivenen helpompaan ( ja yllätyksettömämpään) elämään.

Talvikengät meille saapui Ellokselta. Leafin vaaleanpunaiset nilkkurit ovat äärettömän suloiset ja sen lisäksi lämpimät ja vedenpitävät. Kenkien teddyvuorissa on villaa, joka pitää pienet jalat lämpöisenä. ITC-kalvon ansiosta jalkineet ovat vedenpitävät ja varren reunasta ja läpästä löytyy vielä erillinen toppaus.

Lathis-talvikengissä on myös kätevä stopperellinen pikakiinnitys ja varressa vetolenkki, joten pienempikin voi helposti harjoitella itsenäisesti kenkien pukemista ja riisumista. Vahvistettu kärki, kanta ja reilu pohja tuovat kenkiin myös lisää kestävyyttä. Iso plussa myös heijastin-yksityiskohdista: niitä ei voi koskaan olla vaatteissa liikaa.


Aamut ovat jo sen verran kirpeitä, että varmasti pian saamme talvikengät käyttöön. Kenkiä on jo sisäänajettu pitämällä niitä jaloissa lyhyitä hetkiä sisällä. Ja on näillä tehty jo pari kauppareissuakin. Suosittelen tällaista hellävaraista kenkien käyttöönottoa muillekin, ja toimin näin omien jalkineidenkin kohdalla. Leafin Lathis -talvikengissä  on myös irrotettava pohjallinen, joka helpottaa kenkien huoltoa ja puhtaana pitoa. Pohjalliset onkin kiva tuuletta toisinaan käyttöjen välissä.

Mittataulukko ja ohjeita kenkien valintaan löytyy mm. Leafin kenkien tuotekuvauksen alta. Lathiksia on Elloksen valikoimassa vaaleanpunaisen lisäksi myös kauniin keltaisena. Kun olin löytänyt nämä kengät Ellokselta, sai tytär päättää kummanko väriset otetaan. Valinnan osuessa vaaleanpunaiseen en sinänsä yllättynyt (kannattiko edes kysyä...).
Ellokselta löytyy hurja valikoima lastenkenkiä, joista tälläkin hetkellä on 30% alennusta Elloksen oman valikoiman jalkineista (sekä lastenvaatteista). Lastenkenkien suhteen olen niin friikki, että en mene vannomaan, että nämä olisivat meidän ainoat, toiset tai edes kolmannet talvikengät tälle vuodelle. ;) Ja sitä paitsi, minun mielestäni on ihan hyvä olla aina varajalkineet.
P.S: Lähiömutsi -blogista löytyy kattava ja mielenkiintoinen postaus aiheeseen liittyen: Miten valita lapselle hyvät ja oikeankokoiset kengät?

Yhteistyössä Elloksen kanssa. Sisältää mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

 1. Ellos-linkki toimi, mutta nuo muut eivät, jotka ilmeisesti veisivät suoraan kenkien luo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos havainnosta ja kommentista Katja! <3 Osassa linkkejä oli tosiaan jotain häiriötä, ja nyt ne taas toimivat. Mukavaa viikonlopun jatkoa! <3

   Poista
 2. Suloiset kengät!
  Ja näppärä nauha kiinnitys!
  Mukavaa viikonlopun jatkoa sinne!

  VastaaPoista
 3. Minäkin tykkään tuosta kätevästä kiinnityksestä ja sen näppärä lapsenkin käyttää. Kengät tosiaan on suloiset. <3 Vielä ne eivät ole meillä jokapäiväisessä käytössä ja käyn välillä kurkkimassa niitä, kun ovat kuin karkki. :D

  Ihanaa viikonlopun jatkoa myös sinulle! <3

  VastaaPoista
 4. Ompa suloiset kengät ♥

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Onpa kyllä ihanat kengät :) Harmi että olen ehtinyt tytölle jo kengät hankkia :/ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestä nämä ovat ihan ylisöpöt. :) Kiitos kommentistasi ja kivaa viikon alkua. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!