maanantai 3. lokakuuta 2016

Syksy saapui. Myös meikkipussiin.
Syksyn edetessä kesällä käyttämäni kirkkaat, pinkkiin taittuvat huulipunat ja helmiäismeikit alkoivat näyttää liian räikeiltä. Kesäauringon valossa ja kesän päivettämillä kasvoilla juuri nuo sävyt näyttivät hyviltä silloin, mutta ruskan saapuessa aloin kaipaamaan murretumpaa ja luonnollisempaa sävymaailmaa.

Syksyn mittaan olen muutoinkin leikitellyt tavallista enemmän meikeillä: yhdistellyt sävyjä, kokeillut uutta ja opetellut mm. poskipunan käyttöä. Huoliteltuna oma olo on varmempi ja virkeämpi. Meikkipussini päivitys alkoi, kuinka muutenkaan, kuin luonnonkosmetiikalla ja Laveran tuotteilla.
Laveran mineraaliluomiväripaletti Cappuccino Cream 02 sisältää neljä kaunista ruskeaan taittuvaa sävyä. Kaikki sävyt sointuvat hyvin toisiinsa, joten niillä saa helposti aikaan kauniin silmämeikin käyttämällä joko kaikkia sävyä samaan aikaan tai vaikka jopa yksittäin. Oma käytetyin arkisilmämeikki syntyy kahdella sävyllä: keskiruskea sävyä koko liikkuvalle luomelle sekä alaluomelle, ja vaaleinta sävyä silmän sisänurkkaan ja yläluomen keskikohtaan katsetta kirkastamaan.

Sävyillä saa aikaan hyvin intensiivisenkin meikin ja paletti sisältää melko hyvin pigmenttiä, joten luomivärin pysyvyys on hyvä. Tämäkin Laveran tuote on NaTrue-sertifioitu ja vegaaninen. Mineraaliluomiväripaletti löytyy ainakin Biodellyn valikoimasta täältä.
Laveran silmänrajauskynä Green 06 näyttää ensin hurjalta -olenhan tottunut käyttämään rajauskyninä pääasiassa ruskean eri sävyjä. Syksyiseen sävyyn kuitenkin tottui nopeasti, eikä käytössä väri näytäkään niin vihreältä. Lisäksi se tuo mukavaa vivahdetta muutoin ruskeaan silmämeikkiin. Rajaus pysyy siistinä melko pitkään ja se on helppo levittää. Eyeliner on myös hellävarainen, herkällekin silmänympärysiholle soveltuva.

Kuten jo edellä kerroin, olen viimeaikoina opetellut poskipunan käyttöä. Pidän luonnollisen ja terveen näköisistä hehkuvista poskista, mutta punan oikea kohta ei olekaan joka kerta ihan helppo löytää. Mutta tässäkin pätee vanha viisaus: harjoittelemalla sen oppii.

Mineraaliposkipuna Cashmere Brown 03 on mainio meikin viimeistelijä: Jojobaöljyn. luonnonmineraalien ja valoa heijastavien pigmenttien ansiosta iholle tulee hentoa hohdetta sekä kaunis sävy. Syksyinen väri on puhdas ja raikas. Poskipunaa myy mm. Biodelly.
Huulipunien suhteen kriteerini ovat korkeammat kuin useamman muun kohdalla: tuotteen tulee ehdottomasti olla kosteuttava, hoitava ja sisältää runsaasti pigmenttiä. Useat huulipunat nimittäin kuivattavat huulet karheiksi ja puna pakenee nopeasti huulilta. Tällä hetkellä käytänkin kahta huulipunamerkkiä, Laveraa ja Zuita, juuri edellä vaadittujen ominaisuuksien ansiosta. (Aiemman postauksen Laveran huulipunasta voi lukea TÄÄLTÄ ja Zuiin punasta TÄÄLTÄ.)Sävy Purple Star 33 on syksyinen, purppuraan taittuva sävy. Muistelin, että käytin tällaisia purppuraisia sävyjä enemmänkin joskus vuosia sitten. Sävy tuntui kuitenkin heti omalta ja juuri tähän vuoden aikaan kaikkeen sopivimmalta. Huulilla sävy näyttää vaaleammalta kuin putkilossa, mutta intensiivisyyttä saa lisää punakerroksia lisäämällä. Luonnon pigmenttien lisäksi Colour Intense -huulipuna sisältää malvan, ruusun ja limenkukkauutteita. Sävyä Purple Star löytyy ainakin Strawberrynetin valikoimasta täältä.
Kuten kuvista näkyy, olen ihan addiktoitunut karvahuppuihin! Vaikka keli ei ihan vielä olisi kevyttoppatakkia vaatinut, vilukissasta se tuntui ihanan lämpöiseltä, eikä ainakaan tarvinnut palella. ;)

Miltä näyttää teidän meikkipussit vuodenaikojen vaihtuessa? Toimiiko samat tuotteet ja sävyt kaikkina vuodenaikoina?Tuotteet saatu maahantuojalta. Sisältää mainoslinkkejä.

8 kommenttia:

 1. Syksy tuo kyllä oman vivahteensa meikkeihin! Etenkin ruskean, viininpunaisen ja luumun eri sävyt päätyvät meikkiin entistä useammin. :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla fiiliksillä täällä! Etenkin tänä syksynä on ollut ihana koristautua entistä enemmän lämpimän hehkuviin ja murrettuihin sävyihin. :) Taidan olla syksyihminen. :)

   Poista
 2. Ihania syysvärejä :) Minä tykkään leikitellä meikkiväreillä vuodenaikojen mukaan. Ostin juuri hyvin tummanpunaisen huulipunan, en olekaan aikoihin niin syvän väristä käyttänyt.

  Nuo Laveran luomiväripaletit on ihania ja parasta niissä on, että ovat huippuhyviä :) Harmi, ettei yksittäisissä luomiväreissä ole helmiäisvaaleaa, mulla olisi sellaiselle akuutti tarve.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikin sävyillä leikittely on kyllä mahtavaa puuhaa! Se piristää ja sen avulla saa monenlaista ilmettä aikaan. :) Tummanpunainen huulipuna sopii loistavasti syksyyn. <3

   Olen myös tykästynyt näihin Laveran paletteihin. Minulla on myös toinen, jossa on enemmän helmiäistä, ja silläkin on ollut paljon käyttöä. :)

   Poista
 3. Minun meikkipussini sisältö on kyllä niin köyhä, että vuoden ajat eivät tuo vaihtelua, ripsari kelpaa aina, samoin mineraalipohja :) Mutta noita voisin kokeilla sekä luomivärejä että huulipunaa. Olen etsinyt sopivaa huulipunaa, mutta kun kaikki tuntuu kuivattavan vain huulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sekin on kyllä hyvä, juttu jos on löytänyt ne oikeat luottotuotteet! :) Tiedän tunteesi huulipunista, koska minullakin suurin osa on kuivattanut ihan liikaa, mutta nyt olen löytänyt pari ihan kelpo punaa. :)

   Poista
 4. Itse haluaisin kovasti opetella tuon huulipunan käyttöä, mutta jotenkin se vaan aina unohtuu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö Ruut, minullakin se vaati ihan oikeasti harjoittelua! Mutta nyt olen tykästynyt niin, että punaan huulet melkeinpä joka päivä. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi!