keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Talven to do -listan 5 asiaaTähän postaukseen oli tarkoitus kuvata meidän lähiluontoa vastasataneen lumen jälkeen. Hämärä kuitenkin tulee jo niin aikaisin, että havahduin kuvaamiseen tänään liian myöhään. Käytetään nyt näitä  Pixabayn (ilmaisia) tunnelmallisia kuvia.

Tänään on muuten ollut poikkeuksellisen toimelias päivä. Perus kodin- ja lapsenhoidon lisäksi ehdin aamulenkille, virallisiin tapaamisiin/ asioiden hoitoon ja kaupungillekin. Ja silti illalla on ollut hetkiä aikaa viettää blogin ja kirjan parissa. Otin myös varaslähdön siivouspäivään ja kiillotin kylppärin, sekä keittiön tasot kaikesta ylimääräisestä.

Huomenna tuntuu hyvältä, kun pääsee vähän helpommalla. Mistä se johtuukaan, että toisena päivänä ehtii paljon enemmän, kuin toisena, vaikka tekemisen määrä on vakio? Viikko kulkee vielä hyvillä fiiliksillä eteenpäin, vaikka on niitä ikäviä sattumia ollut täälläkin. Niidenkin määrä on varmasti vähintään vakio.
Aloin pohtimaan tulevaa talvea ja mitä kaikkea on edessä. Tykkään muutenkin näiden to do -listojen tekemisestä: pienet haasteet ja tavoitteet tekevät elämästä mielenkiintoisempaa. Ja kun ajatukset suuntaa siihen, mitä mukavaa on tulossa, on vaikeiden asioiden keskellä eläminen sen myötä helpompaa.

Viisi asiaa, mitä teen ensi talvena:


  1. Opettelen (taas) luistelemaan
  2. Luen englanninkielistä kirjallisuutta
  3. Järjestän teekutsut lapsille
  4. Käytän valmiina olevat neulelangat loppuun ennen uusien ostamista
  5. Juon monta kuppia vihreää teetä. Eväsjuomana nautin kuumaa kaakaota.
Tuosta luistelusta. Uskotteko, että tuntee itsensä vanhaksi, kun muistelee viime luistelusta olevan lähes kaksikymmentä (20!!!) vuotta aikaa. Jälkeenpäin muistellen, kävin kyllä luistelemassa saksalaisen ystäväni kanssa kymmenen vuotta sitten, mutta en muista senkään olleen menestys. Tuonkin kerran jälkeen taisin sanoa, että ei enää koskaan. Nyt kuitenkin talouteemme on ilmestynyt pienet pinkit luistimet ja kypärä, joten tässä kohdin joutuu perumaan sanojaan.

Mitä kuulee teidän talven suunnitelmiin? Entä onko luistelu teidän laji? :)

1 kommentti:

  1. Hmm, talven suunnitelmiin? Ulkoilua, toivottavasti lumen peittämissä metsissä ja järven jäällä, eväiden kera, kauniissa auringon paisteessa. Laskettelua, lapset innostuivat siitä viime talvena, joten sitä pitänee tänä talvena jatkaa. Kirjojen lukemista, kynttilöiden polttamista, ehkäpä jopa kodin perusteellista siivoamista ja tavaroiden raivaamista...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!