sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Paluu menneisyyteen ja vanhaan blogiin

Ennen tätä nykyistä blogia kirjoitin toista, nyt jo suljettua blogia. Tästä olen tainnut jo joidenkin postausten yhteydessä mainitakin. Tuo aiempi blogi päivittyi harvoin ja sisällöltään se oli melko niukkasanainen.

Vanhan blogin aihepiirit keskittyivät lähinnä juhliin, asukuviin, ruokaan, matkailuun ja käsitöihin. Aikalailla eri juttuihin kuin tällä hetkellä. Luonnollisestikin, koska olihan oma elämäkin tuolloin 4-5 vuotta sitten aivan toisenlaista kuin nyt.

Tänään vahingossa klikkasin itseni Bloggerin kautta tuonne aiempaan blogiin, koska sulkemisesta huolimatta blogi vielä on olemassa. Olen säilyttänyt vanhan blogin vielä arkistoissa, jos vaikka tarvitsen jotain vanhaa käsityöohjetta tai jakamaani reseptiä.
Ja mitäs kaikkea sieltä paljastuikaan... Voi hyvää päivää, mitä kuvia! Kuvat on siis räpsäisty (kirjaimellisesti) vanhalla kamerallani, joka ei missään vaiheessa loistanut laadullaan. Uuden puhelimen myötä siirryin kuvaamaan kännykän kameralla, jonka myötä kuvien laatu parani parilla asteella. Ihan hullua, että puhelimen kameralla saa aikaan parempia kuvia, kuin oikealla kameralla. Tai sitten vaan ajattelen vanhan aikaisesti.
Edellinen blogi päivittyi hyvin harvakseltaan. Olihan teemakin todella rajattu. Kotiäitiyden sijaan olin tiiviisti työelämässä, joten eipä tuota ollut niin aikaakaan päivittää blogia. Kuvatkin oli sellaisia postimerkin kokoisia, että tosissaan on saanut tihrustaa, jos niistä halusi tarkemmin selvää.

Vaikka nykyinen blogini on kaukana huippuunsa viimeistellyistä ammattitason julkaisuista, voin huokaista helpotuksesta, että kehitystä on kuitenkin tapahtunut. Järjestelmäkameran käyttö on tietenkin tuonut automaattisesti kuviin lisää potkua, mutta kyllä kuvakulmilla, rajauksilla ja sommittelullakin olisi saanut jotain aikaan. Jos vaikka olisi aloittanut edes siivoamalla pois kuvasta pilkottavan sanomalehtinivaskan. Huokaus.
Osassa kuvista olin käyttänyt kuvan käsittelyä ihan reilulla kädellä, mikä on tehnyt kuville pelkkää hallaa. Onpahan tullut kokeiltua kaikenlaista: sitä myötä oma tyylikin blogin ja kuvien suhteen on vahvistunut.

Ilmiselvästi halusin varjella yksityisyyttäni hyvin tarkkaan. Kasvokuvia ei blogista löydy ainuttakaan ja ulkona kuvatut otokset on rajattu niin tarkkaan, ettei paikkoja varmasti tunnista. Lukijoita blogissani kävi vain kourallinen, joten mahdollisuudet tunnistamiseen olisivat muutoinkin olleet melko minimaaliset.

Tuohon aikaan taisi ollakin aika eri tyyli pitää blogia kuin tänä päivänä? Nythän on ihan tavallista blogata reilusti omalla nimellä ja kasvoilla, eikä enää piiloutua anonyymiksi tai nimimerkin taakse. Blogimaailma on niin muuttuvainen.
Vaikka vanhan blogin katselu tuotti nolouden tunteita, oli se myös nostalgista ja haikeaa. Koska en pidä mitään päiväkirjaa, on paljon muistoja, mitä palata lukemaan ja katselemaan, vain tuolla tallessa. Oli hauska palata Tallinnan matkoihin, Pietariin ja Santorinille, ihailla kätteni töitä, joihin ei enää löydy aikaa ja tuskin taitojakaan.

Oli myös vilauksia vanhasta kodista ja hauskoista illanistujaisista aikuisten kesken ruokineen ja viineineen, jotka sittemmin ovat vaihtuneet lapsiperheiden iltoihin. Ilman vanhaan blogiin kurkkimista en olisi myöskään muistanut, että on ollut ihan ok käyttää pitsikuvioisia sukkahousuja liian lyhyen hameen kanssa, ja että kuiviin huuliin hain apua kauneushoitolasta hyaluronihapon ja valohoidon avulla.
Toisaalta, olisihan se ollut hauskaa jos yksi ja sama olisi jatkanut tähän päivään saakka. Toisaalta, ihan kiva näin. :) Tuohon aikaan en muuten itsekään seurannut kuin ihan muutamia blogeja, ja näistä useimmat ovat jo poistuneet blogimaailmasta. Vanhalta listaltani ainoat, vielä tänäkin päivänä päivittyvät ovat Kirpparikeijun kotona ja Kalastajan vaimo.


Mitä mieltä olette: onko blogimaailma muuttunut paljon muutaman vuoden aikana? Huonompaan vai parempaan suuntaan?


Niin ja kaikki tämän postauksen kuvat ovat siitä vanhasta blogista. Jos ette arvanneet. ;)

10 kommenttia:

 1. Eikö ole kiva huomata,että kehittyy tässäkin hommassa valokuvaajana myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaa, että harjoittelu auttaa näissäkin asioissa. Kuvien käytän nykyään paljon vähemmän aikaan, kuin pari vuotta sitten ja silti ne ovat laadultaan parantuneet. :) Tekstin kanssa puolestaan otan rennommin: kirjoittelen lähinnä ajatusvirtaa, jos ihan asiatekstistä ei ole kyse.

   Mukavaa viikon alkua Aikku! <3

   Poista
 2. Itse huomaan itsessäni kehitystä jo tässäkin blogissa siis meinaan omassa blogissani :D
  Varsinkin kuvissa huomaa tosi paljon kehitystä, niin kuvan laadussa kuin asetteluissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä silmä ja taidotkin kehittyy, kun vaan jaksaa kuvata. :) Sinun blogissasi on Nanni todella laadukkaat kuvat, on pitänyt siitäkin jättää monesti kommenttia. Kivaa viikkoa! <3

   Poista
 3. On kyllä parantunut kuvien osalta, teksti on edelleen napakkaa ja huumorin sävyttämää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Kiva, että olet kuvista samoilla linjoilla. (Huono) huumorini kulkee vääjäämättä tekstissä mukana. Taitaa olla vakiintunut tyyli, niin mihinpä sitä muuttamaan. Mukavaa syysviikkoa! :)

   Poista
 4. Blogeja tulee kokoajan hurjaa vauhtia lisää ja kyllä nykyisin monet blogit ovat ammattimaisia ja kuvat huikean kauniita ja nekin viimisen päälle viilattuja. Toisaalta ihanaa katsella jotain vanhoja juttuja ja huomata ero kehitykseen ja samalla fiilistellä niillä jutuilla, jotka silloin tunui tärkeiltä. Mua kyllä nolottaa ne alkuajan jutut, mutta hei, kuka niitä enää katteleekaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivittäin törmää kyllä ihan huikean hyvätasoisiin blogeihin! Mielestäni onkin kiva katsella välillä blogien vanhimpia postauksia, kun huomaa kuinka blogi on muuttunut ja kehittynyt. Ja vaikka omat vanhat postaukset voi tuntua nololta ja tosi amatöörimaisilta, sama juttu se taitaa olla monella muulla bloggaajalla. :)

   Poista
 5. Blogimaailma on kyllä muuttunut, onneksinitsessäkin on havaittavissa jonkinlaista kehittymistä, vaikkakin vähän hitaanlaisesti😆. Mutta onhan tuo ihana muisto itselle tuo vanha blogi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kehitys on niin mukava huomata, vaikka olisi pientäkin. <3 Olen myös huomannut, että ajan saatossa oma tyyli on vahvistunut ja tehnyt blogin kirjoittamisesta jollain tapaa rennompaa. Ihan totta, vanha blogi on mukava ja tärkeä muisto. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!