maanantai 6. lokakuuta 2014

Kynnet hyvin, kaikki hyvin


Olen ihan friikki sen suhteen, mitä tulee kynsien ja käsien kuntoon. Kuivat ja huonosti hoidetut kädet ovat yksi pahimpia painajaisiani. Nyt puhun siis omista käsistäni. Ihme kyllä harvemmin tulee kiinnitettyä huomiota toisten ihmisten kynsilakkojen tai käsien kuntoon.

Viikon, puolentoista ajan omat ruokailutottumukset olivat mitä sattuu. Vaikutukset huomasin heti sormenpäissä: kuivaa kynsinauhaa, lihatikkuja, karheita kohtia. Eli nyt itseä niskasta kiinni, samalla ruokarytmi kuntoon ja kädet kauniiksi.


Rutiineihini kuuluu tihein toistuva käsien rasvaus. Voidetuubi kulkee jatkuvasti mukana ja kotona sen tulee olla aina saatavilla. Kynsinauhoihin levitän silloin tällöin kynsinauhaöljyä tai jotain paksumpaa voidetta, kuten Niveaa. Myös mikä tahansa öljy käy kynsinauhoille, esim. oliiviöljy. Samalla tökin kynsinauhoja varovasti alaspäin, etteivät ne innostu kasvamaan kynsilevyn päälle.

Kerran viikossa pyrin kuorimaan kädet vähintäänkin kasvokuorinnan tai vartalon kuorinnan yhteydessä. Kuorinta aineeksi käy ihan tavallinen kuorintavoide. Vaihtoehtoisesti sokeri tai käytetyt kahvinpurut ovat oiva valinta.


Lakkauksen suhteen suosin neutraalia, enkä mitään kovin räväkkää. Ranskalainen manikyyri on aina kaunis. Lohkeillut ja rapistunut kynsilakka aiheuttaa vähintäänkin päänsärkyä. Kynnet ilman lakkaa ovat paljon kauniimmat, kuin kärsineen lakkauksen kanssa. Omissa kynsissäni saa olla aina hieman pituutta, muttei liikaa. Olen onnekas sen suhteen, että omat kynteni kasvavat vahvoina ja nopealla vauhdilla. Tämän ansiosta minun ei koskaan ole tarvinnut turvautua esim. rakennekynsiin. Välillä tykkään muutenkin pitää lakattomia päiviä lakkausten välissä. Näinä päivinä rasvailen kynsiä erityisen ahkerasti.

Viikonloppuna pyörittelin lakkapulloja ja koristehileitä käsissäni, ja päädyin vaihtelun vuoksi lakkaamaan nimettömät syksyisellä tummanruskealla. Kultahippujakin laitoin. Pieni blingbling on aina kivaa. :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!