lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pääsiäisaskartelua taaperon kanssa

Tyttäremme on jo sen ikäinen, että pystymme askartelemaan jotain pientä yhdessä. Kynä pysyy kädessä. Paperin silppuaminen ja rutistelu on myös mukavaa. :)
 
 
Jo ennen pääsiäistä teimme värikkäitä pääsiäismunia pahvia, kontaktimuovia ja silkkipaperia käyttäen. Askartelu oli niin kivaa, että sama homma jatkui pääsiäisen pyhinä.
 
Pahvi leikataan ensin kananmunan muotoiseksi ja keskusosa leikataan pois. Pahviin kiinnitetään kontaktimuovi ja "tyhjä osa" täytetään silkkipaperin palasilla, höyhenillä tai muulla kivalla koristeella. Koristelun jälkeen päälle liimataan toinen pala kontaktimuovia. Tyttären osuus askartelussa on ollut luonnollisestikin paperin palojen silppuaminen, pyörittely ja niiden kontaktimuoviin asettelu.
 
 
Me asettelimme näitä ikkunaa koristamaan, sekä veimme pääsiäistervehdyksenä sukulaisille. Ikkunassa nämä ovatkin erityisen kauniita silloin, kun auringonvalo läpäisee ne ja näin aseteltuna pääsiäinen näkyy kotoa myös ulospäin. Pieni väriläiskä tekee hyvää muutoin niin harmaaseen keliin. Millaisia pääsiäisaskarteluja te olette tehneet?
 
 
 

9 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!