torstai 2. huhtikuuta 2015

Keittiökosmetiikkaa: Itse tehty kamomillakasvovesi


Aiemmin kerroin itse valmistaneeni kasvovettä vihreästä teestä. (Ohjeeseen pääset tästä linkistä). Kasvovesi sopii iholleni mainiosti. Se viimeistelee puhdistuksen ja poistaa viimeisetkin meikin rippeet. Sillä voi huoletta pyyhkiä myös herkkää ihoa silmien ympäriltä ilman, että iho kuivuu liikaa. Suosittelen siis tipauttamaan kasvoveteen pisaran, tai pari, öljyä.
 
Sen jälkeen, kun aloin hoitamaan ihoani vihreällä teellä, se on voinut mielestäni jollain tapaa paremmin. Ennen kaikkea iho tuntuu sileämmältä ja kimmoisalta. Vihreästä teestä tuli yksi takuuvarma kauneudenhoitokonstini.
 
Koska vihreästä teestä valmistettu kasvovesi valmistui ja toimi sekä hyvin, että helposti, päätin kokeilla samaa juttua kamomillateetä käyttäen. Iholle kamomillalla on rauhoittava, puhdistava, hoitava ja kirkastava vaikutus.

 
Kuten aiemminkin, kiehautin kattilassa pienen määrän vettä ja haudutin teepussia kuumassa vedessä hyvän tovin. Teen jäähdyttyä pullotin sen ja tipautin sekaan muutaman tipan oliiviöljyä. Itsetehtyä kasvovettä säilytän jääkaapissa sen paremman säilyvyyden vuoksi. Viileä kasvovesi myös viimeistelee ihon puhdistuksen ja viilentää mukavasti.


 
Ensimmäiset käyttökerrat kamomillakasvovedestä ovat positiiviset. Iho tuntuu puhtaalta, raikkaalta ja pehmeältä. Tämä tuote jää säännölliseen käyttöön vihreän teen ohella. Kyllä itse valmistettu kosmetiikka on ihanaa. <3
 

13 kommenttia:

 1. Kiitos vinkeistä, täytyy kokeilla itsekin joskus :) ja aivan ihana tuo purnukka <3

  VastaaPoista
 2. Voi miten hyvä ohje ❤️ Kiitos taas ❤️ Iloista pääsiäistä ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, jos pidät näistä Keittiökosmetiikka-postauksista. <3 Mukavaa pääsiäisen jatkoa! <3

   Poista
 3. Ooh, onpa ihanan oloinen kasvovesi. Ihanaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
 4. Pitääpä kokeilla joskus itsekin! Mitenköhän kauan itsetehty kasvovesi säilyy jääkaapissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sonja! :) Säilytän ja käytän kutakin itsetehtyä kosmetiikkatuotetta yleensä pari, kolme viikkoa. Näissä on onneksi se etu, että voi tehdä hyvin pieniäkin määriä kerralla.

   Poista
 5. Oi että olet aivan huippu! Mahtava idea ja tälläisiä itsetehtyjä kosmetiikkajuttuja olisi ihanaa antaa ja saada myös lahjaksi. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tiia! <3 Ihan totta, myös lahjoina tällaiset DIY-jutut toimii aina. :)

   Poista
 6. Vautsi vau! Kiitos tästä vinkistä ja mukavaa viikkoa! :))

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!