tiistai 28. huhtikuuta 2015

DIY: Paperihelmistä kaulakoru

 
Askartelin tällaisen keväisen helmikaulanauhan. Materiaalina käytin jo monta vuotta sitten tekemiäni paperihelmiä ja askarteluhelmiä. Paperihelmien askartelu on aikamoista näpertelyä, mutta siihenkin jää koukkuun. Ohjeen paperihelmien valmistamiseen löydät esim. TÄÄLTÄ , Yhteishyvän sivustolta.

 
 
Pujottelin helmiä siimaan summamutikassa; yksi paperihelmi, kaksi askarteluhelmeä. Sen kummemmin en miettinyt sävyjä, koska nyt teki mieli jotain värikästä korua. Kun koru oli tarpeeksi pitkä, solmin siiman ja pujottelin sen päät helmien sisään. Lopuksi suihkautin päälle vielä kirkasta huonekalulakkaa varmistaakseni sen, että paperihelmet eivät lähde purkaantumaan.
 
Onko paperihelmiaskartelu teille tuttua puuhaa?
 

 


8 kommenttia:

 1. Kaunis! Ja kuulostaa kyllä mukavalta näpertelypuuhalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Kyllä, se on nimenomaan näpertelyä. Mutta mukavaa. :)

   Poista
 2. Ihana koru <3 Tuo paperihelmi olikin ihan uutta minulle...onnistuisikohan näillä nakkisormilla näpertely ;) Mukavaa vapun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. <3 Onnistuu se! Kannattaa ainakin kokeilla. :) Hyvää Vappua myös sinulle!

   Poista
 3. Voi kun on kaunis koru, niiiin näkisin tuon omallakin kaulalla riippumassa :) <3 riittäisipä omakin kärsivällisyys tuollaiseen näpertelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! <3 Näiden tekemisessä oli toki aikamoinen projekti. Siksi varmaan kyllästyinkin ja laitoin helmet syrjään useammaksi vuodeksi. :)

   Poista
 4. Ei ole kyllä minkäänlainen askartelu tuttua ja ennen se oli ihan ok, mutta lapsen myötä on tullut paineita, että jotain pitäisi tehdä. :P Kivaa vappua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli kohta on askartelu sinullekin tuttua, Katja. :) Hauskaa vappua myös teille! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!