tiistai 19. toukokuuta 2015

Deodoranttitesti

Deodorantti on sellainen asia, mitä ei helpolla muuhun vaihda, kun on toimivan dödön löytänyt. Itselläni on ollut juuri se juttu. Vaikka tekisi mieli siirtyä luonnonkosmetiikkaan tässäkin tuotteessa, on erilaisten deodoranttien testaaminen oma prosessinsa. On aika rasittavaa miettiä pitääkö dödö, näkyykö hikiläiskiä ja "tuoksuuko".
 
Laveralta tulikin testattavaksi kaksi deodoranttia:   lavera Basis Sensitiv Deodorant Roll-On ja lavera Men Sensitiv 24h Deodorant Roll-On. Jälkimmäinen on siis miesten deodorantti, joten miehenikin pääsi (joutui) testiryhmään mukaan. ;)
 
 
Luomubambua ja luomusitruunaruohoa sisältävä miesten deodorantti tuoksuu mukavan raikkaalle ja puhtaalle. Tuoksu on jotenkin aito, ja kaukana voimakkaasti tuoksuvista teollisista miesten dödöistä. Siinä on myös kamomillan ja sinkkidioksidin ansiosta mieto ja hoitava koostumus. Hoitava -sana etenkin pitää täysin paikkansa. Herkkäihoinen mies oli tuotteeseen todella tyytyväinen. Tähän deodoranttiin iho ei reagoinut, tuoksu oli hyvä ja deodorantti myös piti. Täydet pisteet siis!
 
 
Omalla kohdallani kokeilussa oli järjestyksessä toinen luonnonkosmetiikkasarjan deodorantti. Aiemmin olin jo käyttänyt saman sarjan muita tuotteita, ja yhä edelleen pidän lavera Basis Sensitiv Deodorantin raikkaasta tuoksusta. Deodorantti sisältää mm. taikapähkinän uutetta ja aloe vera -geeliä. Deodorantti tuntuu mukavalta iholla. Ei ärsytä, vaan enemmänkin hoitaa. Se ei myöskään tahmaa, eikä jätä niitä ikäviä valkoisia läiskiä. Tavallisessa arkikäytössä tämä on juuri hyvä tuote. Tuoksukin on tarpeeksi kevyt, joten sen ei pitäisi ärsyttää herkkänenäisiäkään.
 
Silti täydellisen luonnonkosmetiikka dödön metsästys jatkuu. Jumppasalilla testatessa tätä nimittäin oli kesken treenin lisättävä. Kevyempään käyttöön tämän deodorantin kyllä ehdottomasti otan, mutta treenikassista löytyy vielä edelleen joku vanha ja turvallinen deo.
 
Olen muuten lukenut, että kookosöljyä voisi käyttää deodorantin tapaan. Oletteko testanneet miten se toimii?
 
(laveran koko deodoranttivalikoimaan pääset tutustumaan tästä. )

14 kommenttia:

 1. Deodorantin valinta on usein vaikea kun haluaisin välillä vaihdella mutta kainaloni eivät kestä kaikkia...tuo kookosöljyn käyttö oli ihan uusi juttu minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkäihoisilla taitaakin usein olla hankalaa löytää sopivaa deodoranttia. Vinkkinä muuten, että itselläni ei nuo luonnonkosmetiikan dödöt ärsyttäneet iho yhtään. :) Eikä miehellekään, vaikka hänen ihonsa reagoi todella herkästi.
   Tekisi vähän mieli kokeilla tuota kookosöljyä, mutta vähän jännittää toimisiko se. :D

   Poista
 2. Juuri olen itsekin pohtinut ja kirjoitellut luonnonkosmetiikkadödöjen syntejä syviä. Se mikä sopii yhdelle, ei välttämättä sovi toiselle. Onneksi on elämä aikaa kokeilla.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, ja kokeilemalla sitten löytyy oikea. :) Mielelläni tuota luonnoskosmetiikan dödöjä käyttäisin, jotta etsintä jatkuu. :)

   Poista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Jos löydät sen täydellisen luonnonkosmetiikkadödön, niin vinkkaa ihmeessä. Minunkin tekisi mieli siirtyä dödössä luonnonkosmetiikkaan. Vielä en ole selvinnyt testaamaan mitään kun en oikein tiedä mistä aloittaisin, mutta ajatus on jo lähtenyt liikkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilu jatkuu, joten uusia postauksia luultavasti on tulossa! Olisi kyllä ihana löytyy omiin tarpeisiin sopiva luonnonkosmetiikan deo. Ja jos itse kokeilet, niin tule ihmeessä kertomaan kokemuksia! :)

   Poista
 4. Rohkenin nyt keväällä viimeinkin testata luonnonkosmetiikan dödöjä, olin sitä harkinnut jo pitkään! Olen testannut Madaran ja Acorellen dödöjä, mutta täydellisen dödön metsästys jatkuu! Nuo molemmat on ihan hyviä arkikäytössä, Acorelle hieman parempi minulle. Mutta jos vähäkään ponnistelee töissä tai urheillessa niin hikihän se haisee ;) Tuo kookosöljy kiinnostaisi kyllä, jäänkin odottelemaan tuleeko testituloksia... =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, eli arkikäytössä nuo kokeilemani ovat olleet ihan hyviä, mutta kovempaan tarpeeseen eivät riittäneet. Uskon kuitenkin, että vielä pelastava dödö löytyy. :) Ja jospa tuota kookosöljyäkin rohkenisi kokeilla... :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus! Täytyy tutustua lisää blogiisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selina! Ja mukavaa, kun jätit kommentin. :)

   Poista
 6. Kiinnostava postaus! Minä itse asiassa vaihtelen dödöä koko ajan, ostan mitä vain satun kaupan hyllystä löytämään =) No, ehkä muutama merkki on sellaisia, että päädyn useammin niihin kuin joihinkin tuntemattomiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä taas olen niin piintynyt samoin, tiettyihin merkkeihin, että joskus olisin voinut kokeilla rohkeamminkin eri merkkejä. :) Nyt yritän pitäytyä luomutuotteissa. Mukavaa viikon alkua!

   Poista
 7. Mä rakastan luonnonkosmetiikkaa, mutta valitettavasti en ole löytänyt sopivaa dödöä. Kaikki tekee ihosta näppyläisen ja kutiavan. Olen kyllä miettinyt kookosöljyn kokeilua kainaloon, mutta vielä ainakin se öljynen tunne ei innosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, minulla taas nuo sopivat iholle mainiosti, mutta muuten ei oikein sovi. Totta, että kookosöljy varmaan antaa myös sen öljyisen tunteen... Ehkä minun oikeasti pitää testata sitä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!