keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Herkulliset ja helpot suklaabrowniet

 
 
Olen suklaan ystävä. Suuri suklaan ystävä. Makeita leivonnaisia tehdessä joudun aina ihan tosissani miettimään, mikä olisi hyvä raaka-aine suklaan tilalle. Tykkään nimittäin ujuttaa suklaata ihan joka paikkaan.
 
Jos et pidä suklaasta, ohita tämä resepti. Näistä sitä todellakin löytyy. Tein brownieita ensimmäisen kerran vappuna ja tulen tekemään jatkossakin. Ohjeen näihin löysin Fanni & Kaneli -blogista ja hieman muuntelin sitä omaan makuun. Suolapähkinät tekevät näistä browniesta erityisen. Itse ainakin pidän suolaisen ja makean yhdistelmästä.
 
Maailman helpoin suklaabrownien ohje (16 palaa)
 
- 75 g margariinia
- 1  1/3 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 kananmunaa
- 2  1/2 dl sokeria
- 1  1/2 dl vehnäjauhoa
- noin 3 dl rouhittuja suolapähkinöitä, maapähkinöitä ja tummaa suklaata
 
Sekoita kaakaojauhe sekä sulatettu ja hieman jäähtynyt margariini. Vatkaa kevyesti sokeri ja kananmunat. Sekoita joukkoon voi-kaakaojauheseos.
 
Lisää joukkoon siivilöidyt jauhot ja sekoita nopeasti, niin että taikinasta tulee tasainen. Lisää mukaan rouhitut pähkinät ja suklaa.
 
Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20cm x 30cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla, 15-20 minuuttia. Pinnan tulee olla rapea ja keskiosan vielä pehmeä.
 
Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja tarjoile.
 
 
 

16 kommenttia:

  1. Miltei en uskaltanut tulla tänne, mutta tulin kuitenkin, ihana ja herkullinen näky <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, kiva kun tulit. :) Nämä on ihan suussa sulavia. <3

      Poista
  2. Onpas helpon oloinen ohje :) Nam miten kutsuvan näköisiä suklaaleivoksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella helppo ohje! Eikä leivoksissakaan ole moittimista. :)

      Poista
  3. Mitä lisäisit pähkinöiden tilalle? Ei mitään kuivattuja hedelmiä, kiitos, mutta jotain muuta!?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tästä jo seuraava visio; pähkinöiden tilalle puolukoita. :) Pakastemarjat käy hyvin ja ne voi lisätä taikinaan jäisinä. :)

      Poista
  4. Oi vitsi, näitä voisin joskus kokeilla :D Taitas tällekin suklaan ystävälle maistua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnittelin jo, että mitäs jos lisäisi vielä valkosuklaata...:D Suklaata vaan ei voi koskaan olla liikaa!

      Poista
  5. Oi, onpas herkkuja. Mutta haaveena vielä, täytyy ensin pudottaa painoaan, jotta voi olla taas porsastelijoiden kruunaamaton kuningatar :D Mutta voin vaan kuvitella noiden tuoksun ja maun, namskis*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta pitäähän niitä herkku- ja tankkauspäiviäkin olla, eikös vaan? :)

      Poista
  6. Eikä. Mun on PAKKO tehdä noita, näin nälkäisenä makeanhimo osaa olla julma ja ylitsepääsemätön!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokaohjeiden lukeminen nälkäisenä on vaarallista, koettu on! :D

      Poista
  7. Tällaisia ohjeita ei saisi jakaa, koska ovat liian houkuttavia :) Näitä on vaarallisen helppo tehdä ja aineksetkin löytyy aina, suklaata kun mulla ei kaapissa oikein ikinä ole.

    Mä testasin Nigellan kuuluisia brownieita ristiäisleivoksia varten ja ne oli kyllä ihan huippuhyviä. Mutta ovat vaan niin sokerisia, että kovin isoa palaa ei voi syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa, että tämä on vaarallisen helppo ohje!

      Toivottavasti pääsen lukemaan sinunkin leivontapostauksia pian. Keväällä ja kesällä on yleensä paljon juhlia, joten uudet reseptit ja ideatkin olisivat tervetulleita. :)

      Poista
  8. Olen etsinyt hyvää brownieohjetta, tätä aion kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä onkin helppo mutta niiiin maukas! On ollut tehtyä jo useamman kerran erilaisina versioina. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!