torstai 21. tammikuuta 2016

Sokerittomat banaani-kaurakeksit



 
Meillä 2-vuotias on innokas leipomaan ja osallistumaan ruoanlaittoon. Itsekin viihdyn mainiosti keittiössä ja esimerkiksi pakkaspäivinä, kun on ollut liian kylmä ulkoilla, olemme usein leiponeet jotain. Helposti tulee tehtyä jotain tuttua ja takuuvarmaa, eli aika usein sokeri- tai vehnäjauho"höttöä". Tämän vuoksi olen alkanut katsella vähän terveellisempiä ohjeita sillä silmällä, koska ruoka ja kaikki siihen liittyvä on niin mukavaa puuhaa. Pienen googlettelun jälkeen löysin mm. tämän sokerittomien kaurakeksien ohjeen hyvinvointivalmentaja Leeni Viion sivulta, joka olikin tuttu sivusto jo ennestään. Jos hyvinvointiin liittyvät asiat kiinnostavat, suosittelen tutustumaan!
 
Näiden kaurakeksien juju on aivan loistava, koska tähän ohjeeseen pystyy soveltamaan kaikenlaisia ryynejä ja hiutaleita, kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Kananmuna ja banaani pitävät massan hyvin koossa. Arvostan reseptejä, joiden toteutukseen raaka-aineet suurella todennäköisyydellä löytyvät kotoa -kauppaan raahautuminen nimittäin latistaa suurimman inspiraation ja innokkuuden.
 



Tässä minun versioni sokerittomista kaurakekseistä, joka hieman poikkeaa alkuperäisestä reseptistä.
 

Sokerittomat kaurakeksit

 
2 pehmeää banaania (ne kaikkein tummuneimmat sopii hyvin!)
4 dl kaurahiutaleita
ripaus kookoshiutaleita
1/2 dl kuivattuja karpaloita
ripaus suolaa
75g voita
1 kananmuna
 
Muussaa banaanit haarukalla. Lisää joukkoon kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita mukaan myös sulatettu voi. Muotoile leivinpaperille noin 1cm paksuisia keksejä. Paista 175 asteessa 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä. Tuoksu ja maku näissä kekseissä hipoo kymppiä. <3
 
 

2 kommenttia:

  1. Niin herkullisen näköisiä keksejä, nam :) Ohje napattu muistiin :) ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on aina ilo kuulla, jos joku resepti kolahti! <3 Nämä muuten katoaa aika nopeasti, ja nyt onkin jo suunnitteilla seuraavaa versio mantelilastujen kera. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!