maanantai 14. marraskuuta 2016

Ne ihanat Lahtiset

Kenellä teistä oli lapsena Lahtiset, nostalgiset ja kätevät huopikkaat? Minulla ainakin oli. Ne oli punaiset, lämpöiset ja helppo pienenkin pukea. Voisikohan talvikengät perinteisemmät olla, kuin huopikkaat?

Aikuisena löysin Lahtiset uudelleen. Hain talvikenkiä, jotka täyttäisivät mahdollisimman monta kriteeriä. Lahtisissa niitä hyviä puolia on paljonkin: kotimaisuus, luonnollisuus, lämpöisyys ja persoonallisuus. Lahtisiakin muuten löytyy useaa eri mallia ja väriä, eri suunnittelijoilta ja eri tarkoituksiin. Omat harmaat Lahtiseni löytyvät Original by Lahtiset -mallistosta.
Viikonloppuna oli ihan huippu potkukelkkailukeli! Meidän ikivanha, patinoitunut potkurimmekin pääsi vuosien tauon jälkeen käyttöön ja tarvitseeko edes mainita, että mentiin muuten lujaa! Olin jo unohtanut koko potkuttelun ihanuuden. Nyt siitä taitaa taas tulla tapa, ainakin mitä Jyväskylän kadut antaa myöten.

Potkuri ja huopikkaat sopivat niin hyvin yksi yhteen. Lapsuudesta tulee mieleen välähdyksiä potkukelkka-ajeluista. Silloinkin jaloissa oli Lahtiset. Varpaita ei ole näillä tämän talven talvina päivinä palellut saamieni Lahtisten ansiosta lainkaan. Eikä muuten palellut silloin penskanakaan. Jalassa huopakengät ovat keveät ja hyvin hengittävät. Näissä naisten malliston huopikkaissa on pitävät kumipohjat ja pitkät varret. Tiesittekös, että Lahtiset-huopatossutehdas perustettiin jo lähes 100 vuotta sitten Jämsään, jossa se sijaitsee edelleen? Eli ei niin kovin kaukana täältä Jyväskylästä. Lahtiset-kyltti onkin tullut tutuksi matkojen varrella.
Huopikkaat valmistetaan Lahtisilla käsityönä. Huovasta valmistetut jalkineet ovat luonnonläheiset: ne ovat puhdasta lampaanvillaa, joten eivät kuormita luontoa. Orinal by Lahtiset -mallistossa on niitä huopajalkineiden klassikkoja: varrellisia huopikkaita ja aamutossuja. Valikoimasta löytyy myös Jonas Hakaniemen ja Aki Choklatin suunnittelemat mallistot. Huopikkaiden huoltaminen on helppoa, koska erityistä hoitoa ne eivät kaipaa. Ainoastaan kastuminen märäksi asti saattaa venyttää huopaa, joten siksi huopikkaat ovatkin hyvä pakkaskelin kenkä.
Lahtisen ja Kuiskauksia-blogin tykkääjille on muuten luvassa Lahtiset -tuotearvonta ihan näinä päivinä. Käy siis jo nyt tykkäämässä sekä Lahtiset -Facebook sivusta että Kuiskauksia -blogin Facebook sivusta, niin ihan pian pääset osallistumaan arvontaan.

Toivon ihan tosissani, että nämä pakkaset jatkuu. Syynä puhtaasti Lahtiset, potkukelkka ja lunta rakastava lapsi. :)
Huopikkaat saatu.

6 kommenttia:

 1. Ehdottomasti tulen osallistumaan arvontaan, nuo on aivan ihanat vanhat kunnon klassikot. Kinusin pienenä omia huopikkiaita, mutta en saanut, koska olivat kuulemma liian liukkaat. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistelen, että ne huopapohjat oli melkoisen liukkaat. Onneksi nyt on näitä kumipohjallisia. :) Arvonta onkin nyt auki.

   Poista
 2. Pakko kommentoida että ihana potkuri! Kauniin värinen. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Tuo potkukelkka on todella vanha ja harkitsin sen uudelleen maalausta. Mutta on kuitenkin niin kauniisti patinoitunut, joten en taida hennoakaan pistää uutta maalikerrosta. :)

   Poista
 3. Onpa ihanat kuvat! Lahtiset -tuoteperhe on uskomattoman laaja ja ajanhenkinen perinteitä unohtamatta. Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Tuija! Nämä ovat ehdottomasti lämpöisimmät kengät, mitä minulla on ollut! Tänäänkin oli viimeksi Lahtiset jalassa. <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!