maanantai 9. toukokuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaa Ranskasta: GamArde




Muutama viikko takaperin pääsin vierailemaan Jyväskylän Hyvinvointimessuilla ja Elonaturan osastolla Jyväskylän Paviljongissa. Sen lisäksi, että oli kiva saada tutustua uuteen luonnonkosmetiikan tuotesarjaan, oli mukava päästä tapaamaan niitä ihmisiä, joiden kanssa sähköpostia blogin ja tuotteiden puitteissa on vaihdeltu.

Gamardea valmistetaan Ranskassa, 100% luontaisista kasvikunnan raaka-aineista. Tuotteiden teho on suurimmaksi osaksi lähtöisin mm. runsaasti rikkiä sisältävän Gamarde-les-Bains -mineraaliveden ja luomulaatuisen arganöljyn toiminnasta. Kuten jo tuli ilmi, tuotteet eivät sisällä lainkaan synteettisiä ainesosia, niissä käytetään paljon eteerisiä ainesosia, kukkavesiä ja muita 100% luonnollisia tuotteita.

Gamarde tuotesarja on luomusertifioitu. Luonnon hyvinvointi on huomioitu myös pakkausmateriaaleissa: tuotteet on pakattu kierrätettäviin ja hajoaviin pakkauksiin. Muutenkin tuotesarja on huomioinut hienosti sekä luonnon että ihmisen. Pidemmän ja mielenkiintoisen tarinan Gamarden takaa voit lukea Elonaturan omilta sivuilta TÄÄLTÄ.

Mukavan juttutuokion lisäksi sain messuilta kotiin viemiseksi muutaman tuotteen: Hygiène Douceur -puhdistusmaidon, Hydratation Active -kosteusemulsion, Ravitsevan kasvonaamion ja Jalkavoiteen kovettumille.



Puhdistusmaito on koostumukseltaan täyteläinen ja paksu. Kuitenkin se on helppo levittää kasvojen iholle ja se poistaa kaiken meikin helposti, myös silmämeikin. Tuote kehotetaan poistamaan joko vanulapulla tai vedellä. Itse olen tottunut poistamaan kasvojenpuhdistusaineen vedellä ja etenkin tällaisen täyteläisen tuotteen kohdalla menetelmä on toiminut hyvin. Hygiène Douceur -Puhdistusmaito sisältää mm. Gamarde-les-Bains -vettä, arganöljyä, hasselpähkinäöljyä, appelsiinin eteeristä öljyä, palmarosan eteeristä öljyä ja mehiläisvahaa. Mukavan paljon ihoa ravitsevia ainesosia, eikö vaan?

Puhdistusmaito ei ole kuivattanut herkkää ihoani. Jo ennen kosteusvoiteen käyttöä puhdistuksen jälkeen iho on tuntunut puhtaalta, kimmoisalta ja pehmeältä. Tuotteessa on melko voimakas, hivenen yrttinenkin tuoksu, joka on peräisin mm. eteerisistä öljyistä. Jopa 31% puhdistusmaidon raaka-aineista on peräisin luomutuotannosta.

Ravitseva kasvonaamio on täyteläinen, ravitseva ja ihoa pehmentävä. Sen ainesosista 100% on luontaisista lähteistä ja 17% niistä luomua. Kasvonaamio kuuluu viikoittaisiin ihonhoitorutiineihini ja yleensä valitsen kosteuttavan tai puhdistavan tuotteen. Herkkä ja pintakuiva iho kerää nimittäin myös epäpuhtauksia. Tässä naamiossa yhdistyvät niin kosteuttavat kuin puhdistavat ainesosat. Se sisältää mm. valkoista savea sekä rosmariinin, lavandinin ja sypressiin eteerisiä öljyjä.  
Naamion koostumus on erittäin sopiva: ei liian juokseva, joten se pysyy iholla hyvin koko vaikutusajan, eikä liian jähmeä, joten se on helppo levittää. Naamion jälkeen iho tuntuu mukavan pehmeältä ja kimmoisammalta.


Kaikista suurin yllättäjä kolmesta kasvojenhoitotuotteesta oli Hydratation Active -Kosteusemulsio . Voiteen koostumus on melko ohut ja epäilin, riittääkö se alkujaankaan kosteuttamaan riittävästi kasvojeni ihoa. Koostumuksesta huolimatta voide kosteutti ihon koko päiväksi ja toimi täydellisesti meikin alla! Se imeytyi nopeasti, jätti ihon ihanan kuulaaksi ja kimmoisaksi, jättämättä tahmaista tai rasvaista tunnetta.
"Emulsion säännöllinen käyttö̈ auttaa palauttamaan ihon luontaisen kosteustasapainon ja terveen kuulauden rasvoittamatta ihoa. Tuotteen sisältämaä pii tuo iholle kauniin mattapinnan. Hydratation Active -kosteusemulsio on myös erinomainen meikinalusvoide."
Ylläolevan luonnehdinnan allekirjoitan täysin. Voiteen aktiiviaineita ovat Gamarde-les-Bains veden lisäksi mm. kosteutta sitova hyaluronihappo, Aloe Vera uute, pii, Hô-puun ja palmarosan eteeriset öljyt sekä avokadouute. 20% raaka-aineista on luomutuotantoa.
Onko Gamarden tuotesarja teille entuudestaan tuttu? Kuinka tärkeänä pidätte luonnonmukaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä kosmetiikassa?
Postauksen alussa mainitsemastani jalkavoiteesta on kerron vielä erikseen ja kerron kokemuksiani myös eräästä toisesta hyvin mielenkiintoisesta tuotteesta: jadekivestä hiotusta Gua Sha -hierontakivestä.

12 kommenttia:

  1. Tämä on itselleni aivan uusi merkki! Tuo jalkavoide kiinnostaa kovasti, odotan siis innolla postausta :) Kivaa uutta viikkoa sinne <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalkavoiteesta on tulossa postausta pian. :) Tämä GamArde on ollut oikein mukava uusi tuttavuus, kaikki tuotteet ovat erittäin hoitavia. Aurinkoista loppuviikkoa Susanna! <3

      Poista
  2. Ihan vieras merkki, mutta jotenkin taas niin ranskalaisella tavalla kutsuva. <3 Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia! Minäkin pidän pakkauksista: samaan aikaan pelkistettyjä, mutta elegantteja. <3

      Poista
  3. En ole kuullutkaan, mutta vaikuttaa kiinnostavalta. Ranskassa osataan tehdä laadukasta kosmetiikkaa, aika moni ihana sarja tulee sieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan ja sarjasta löytyy monta mielenkiintoista tuotetta. :) Ranskalainen kosmetiikka tosiaan on lähes poikkeuksetta laadukasta, näköjään myös luonnonkosmetiikan puolella. :)

      Poista
  4. Mulla ei ole vielä mitään omia kokemuksia tästä sarjasta, mutta parista muusta blogista olen jo lukenut suitsutusta sarjaan liittyen. Täytynee siis tutustua itsekin :) Ranskastahan tulee perinteisesti erinomaisia luonnonkosmetiikkasarjoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin olin lukenut muutamasta blogista positiivisia kokemuksia kyseisestä sarjasta, ennen kuin itse pääsin kokeilemaan. Enkä todellakaan joutunut pettymään. :) Tähän mennessä olen käyttänyt melko vähän ranskalaista luonnonkosmetiikkaa, mutta kaikki ovat laadukkaita. :)

      Poista
  5. Gamarden tuotteista on mullakin kokemusta, ja tuo puhdistusmaito on aivan ihanan hoitava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistelinkin, että olin sinun blogistasi lukenut GamArdesta. :) Kiva kuulla, että olet samaa mieltä puhdistusmaidosta, koska se tosiaan on hoitava ja täyteläinen. <3

      Poista
  6. Olen käyttänyt nyt tätä merkkiä reilun vuoden. Tuotteet ovat kaikki ihania. Minulla on herkkä ja pintakuiv iho. Käytän puhdistusmaitoa, MIchele-vettä, seerumia (jota suorastaan läträän) ja talvella vielä seerumin päälle yöksi Creme Riche kosteusvoidetta, niin ja silmänympärysvoidetta. Sitten vielä; vartalovoide on aivan todella kiva. Se on aika paksua, joten sitä pitää kunnolla levittää, mutta aamullakin vielä iho on aivan pehmeä ja ihanan tuoksuinen. On kyllä kiva, että markkinoilla on bio-valtamerkkien lisäksi tällainen sarja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Heli! Todella mukava saada lukea kokemuksia näistä tuotteista, joista itsekin kirjoittelen. :) Etenkin tuo seerumi ja silmänympärysvoide kiinnostavat, koska minullakin on pintakuiva ja herkkä iho ja ajoittain ihonkosteuttajia tarvitaan reilustikin. Etenkin silmänympärysiho rutisee kuivuuttaan!

      Tuo vartalovoide kuulostaa aivan ihanalta! <3 Voisinkin hankkia sitä viimeistään kesän jälkeen, kun iho tarvitsee taas täyteläisempiä tuotteita. Luonnonkosmetiikkaa on tullut markkinoille ihan hurjasti ja GamArde kyllä erottuu joukosta. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!