perjantai 11. marraskuuta 2016

Hampaidenhoitoa luonnollisin tuottein

Siinä missä kosmetiikan ja ihonhoidon kanssa pidän ihan selkeätä luonnonkosmetiikkalinjaa, pyrin tekemään ekologisia valintoja myös muilla elämän osa-alueilla. Etenkin niillä, mitkä liittyvät hyvinvointiin. Hampaiden hoidon suhteen olen ollut harkitsevainen, koska kun on kyse hampaista, en haluaisi tehdä turhia kokeiluja, vaan olen pysytellyt niissä tuotteissa, joiden tiedän tehoavan.
Pikku askelin eteenpäin, nimittäin keväällä otin käyttöön Warpaintin, luonnollisen hampaiden valkaisijan. Warpaint on käytössä fluorihammastahnan sekä kookosöljyn ohella, ja sillä sainkin aikaan näkyviä tuloksia jo viikossa. Tuote on 100% luonnollinen ja turvallinen käyttää, eikä aiheuta vahinkoa hammaskiilteellä, toisin kuin useat voimakkaat hampaiden valkaisutuotteet.
Syksyn aikana sain täydennystä luonnollisimpiin hampaidenhoitotuotteisiin: Pearbarin hammasharjat ja hammaslankaimet. Pearbarin bambuhammasharjat ovat biohajoavia ja valkaisevia hammasharjoja. Ne sisältävät luonnollista aktiivihiiltä (juuri sitä, mitä luonnolliset hampaidenvalkaisuaineet sisältävät). Aktiivihiilen ansiosta hampaista tulee valkoisemmat, puhtaammat ja kiiltävät.

Harjat ovat myös luontoystävällisiä: ne hajoavat luonnossa maatuen nopeasti käytön jälkeen. Kuten niiden pakkauksetkin. Hammasharjoja on olemassa medium ja soft. Soft onkin aivan ihanan pehmeä käytössä ja ystävällinen ikenille (valitsen aina hammasharjoista pehmeimmän vaihtoehdon, koska joskus jopa medium tuntuu omassa suussa liian kovalta). Harjatessa luonnonmateriaaleista valmistettu harja tuntuu erilaiselta kuin perinteinen muovinen versio. Lempeältä ja jotenkin, no luonnolliselta. Onkohan tästä enää paluuta muoviharjaan?

Myös lapsille on oma pieni ja pehmeä bambuhammasharjansa, joka on mielestäni niin suloinen. <3 Puinen harja tuntuu myös mukavalta kädessä ja sillä on lapsenkin mukava opetella hampaiden harjausta itsenäisesti.
Pearbarilta löytyy myös valkaiseva ja ekologinen hammaslankain. Me, jotka käytämme hammaslankaimia tai hammasväliharja säännöllisesti, tiedämme mihin tahtiin niitä kuluu ja minkä verran niistä syntyy roskaa. Myös nämä Pearbarin hammaslankaimet sisältävät aktiivihiiltä, joka on antibakteerinen luonnontuote ja lisäksi valkaisee.  Hammaslankaimet 100% biohajoavia. Ne maatuvat noin kuudessa kuukaudessa. Lankaimen toisessa päässä on terävä tikku, jolla suuremmat hammasvälit puhdistuvat esimerkiksi ruokailun jälkeen ja ennen langat käyttöä. Mintun makuinen lanka myös kulkee paremmin ahtaimmissa hammasväleissä, kun tikulla on putsattu edestä "suurimmat roskat".

Biodellyn valikoimassa on muuten tarjouksessa Dabba-sarjan tuotteet: -25% 10.-13.11.2016. Kävin lisäksi kurkkimassa Outlet -tuotteita, joissa osassa näytti olevan alennus jopa 40%.

Muuten, aika ihanaa, että maa on niin valkoinen. Mieli on ihan oikeasti keveämpi ja uloskin tuli lähdettyä tänään ihan eri fiiliksillä. Kävelin jopa ylimääräisen lenkin! Viikonlopuksi toivon raikkaita potkukelkkakelejä. Tähän viikkoon on mahtunut sen verran jännitystä ja vähäunisia öitä, että nyt kun kaikki on taas hyvin, haluan vaan tehdä kaikkea kivaa! Isänpäiväksi aion valmistaa juustokakun, sen uunissa paistettavan version. Liivate ja minä emme toimi yhdessä, mutta tämän version suhteen on jotain toiveita. ;) Mukavaa viikonloppua!
Sisältää mainoslinkkejä. Hammasharjat ja hammaslankaimet saatu Biodellystä.

10 kommenttia:

 1. Tarvitsee ne hampaatkin hyvää huolta ja hoitoa. Nämä tuotteet ovat itselle ihan uutta tuttavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampaat sitä hoitoa tosiaan tarvitsee, ennen kuin hoidon puute aiheuttaa mitään peruuttamatonta. Kiva, että niidenkin huoltoon on uusia ja luonnollisia välineitä. :)

   Poista
 2. Nää oli ihan uusia juttuja,kokeilun arvoisia ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, paluuta edellisiin ei tosin välttämättä ole. :D Näihin tuotteisiin nimittäin tykästyy!

   Poista
 3. Nuo hammasharjat vaikuttaa tosi kiinnostavilta! Voisi kokeilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjat on todella pehmeät ja muutenkin mukava käyttää. Ja se on kiva, että näissä on mukana myös sitä luonnollista aktiivihiiltä. :)

   Poista
 4. Warpaintin hankin vasta kokeiluun, mutta kiinnostuin nyt noista hammasharjoistakin. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin innostuin Warpaintista ja sen jälkeen kiinnostuin myös näistä muistakin luonnollisemmista hampaidenhoitotuotteista. :) Mukavaa, että postauksesta oli hyötyä. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!