torstai 3. marraskuuta 2016

Kävynkerääjät

Tämä joulunalusaika taitaa olla sitä DIY-projektien ja Pinterestin kulutuksen kulta-aikaa (myös minut sieltä löytää, nimellä Niina/ Kuiskauksiablogi). Kaikki luonnonmateriaalit ja etenkin kävyt viehättää nyt. Niitä tekisi mieli tuunailla, maalata ja koristella. Vaikka ihan sellaisenaankin ne ovat hirmuisen kauniita, pidän nimittäin luonnollisuudesta ja pienestä rosoisuudesta. Viime vuonna hitti oli käpyjen valkaisu. Oletteko huomanneet mitään vastaavaa ilmiötä tänä vuonna? Kauniita olivat ainakin kuparin väriseksi maalatut ja helmin koristellut kävyt. Pinterestistä löysin nämäkin ideat.
Tänä aamuna nukuimme tyttären kanssa lahjakkaasti pommiin. Jotenkin sitä on tottunut siihen, että nahkavekkari pitää huolen, että jalkeilla ollaan kukonlaulun aikaan. Aina. Nyt kävi toisin ja alkuperäinen suunnitelma vaihtui käpyjenkeräysretkeksi. Luonnosta löytyi vielä kivoja sävyjä, ainakin piirustusten muodossa.

Aamupäivällä oli jo ihan kirpsakka keli. Varustauduttiin kumpikin nahkarukkasin, jotka ostin viime vuonna Jyväskylän torilta. Mukavaa, kun ei sormenpäitä palele. Pukeutumisen suhteen olen muutenkin lähes aina yli- kuin alisuorittaja, joka palelee superhelposti. Ja nyt en siis meinaa mitään koreilua, vaan ihan niitä vaatekerrosten määriä. :D
Puista pudonneita pieniä käpyjä keräsimme korinpohjan aivan täyteen. Nyt kuivattelen niitä täällä kotona, että ne aukeavat kauniisti. Sen jälkeen... niin mitä? Maalia? Hilettä? Helmiä? Mobile tai kranssi olisi kiva rakentaa, vaikka kävyt sellaisenaankin kauniita suuressa astiassa.

Viimeistäänkään siinä vaiheessa, kun alkaa oikeasti tekemään, luovuus saa vallan ja voi syntyä ties mitä. Joten käpypostauksia luvassa. ;)


Mitä te olette askarrelleet kävyistä tai muista luonnonmateriaaleista?
2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla odotan käpypostauksia, ideoita kaivataan, matskua täytyy lähteä kiiruusti keräämään ennen kuin jäävät kaikki lumen alle. Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy itsekin sama juttu ennen kuin lunta sataa enemmän. Haluaisin nimittäin tuunata myös niitä oikein suuria käpyjä, kunpa vaan sattuisi löytymään. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa Anu! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!