maanantai 21. marraskuuta 2016

Omenaglögiä, Bloomingvilleä ja vähän muutakin

Yhteistyössä Ellos







Glögikausi on avattu jo jokin aika sitten ja meilläkin niitä on maisteltu jo useampaa versiota. Pidän ihan perinteisestä punaisesta glögistä, vaikka usea kaupan valmisglögi on makuuni liian imelä. Punaisen glögin teenkin yleensä marjamehusta, kuten mustaherukasta tai mustikasta. Yhä useammin kuitenkin olen kotona tehnyt vaaleaa omenapohjaista glögiä.





Omenamehuglögi on senkin vuoksi kätevä valmistaa, että omenamehu kuuluu jääkaappimme vakiovarusteisiin. Lisää jouluisia makuja glögi saa perinteisistä joulumausteista: kanelista, neilikasta, vaniljasta, rusinasta ja mantelista. (Glögin ohje on postauksen lopussa, joten kannattaa jatkaa lukemista :))




Keittiömme on saanut jouluisten asioiden lisäksi pientä piristystä Elloksen paketin muodossa. Kaikki kesäiset Muumikupit siirtyivät vitriinin odottelemaan seuraavaa käyttösesonkia. Tilalle tulivat talviset Muumit ja nämä Bloomingvillen Cecile-kupit. Tällaisia korvattomia kuppeja olen ihaillut jo pitkän tovin ja onnekseni Bloomingvilleltä löytyi nämä kolme kaunista kuppia. Talvella kuumien juomien nauttiminen korvattomista kupeista lämmittää samalla myös mukavasti sormia. Cecile-sarjaan kuuluu myös suloiset keramiikkakulhot, lautaset ja mukit.





Tänäänkin meillä nautittiin päiväkahvin sijaan omenaista höyryävän kuumaa glögiä croissanttien kera. Olen niin ihastunut näihin paistopisteen croissantteihin; kätevää, hyvää ja melko edullistakin. Tarjoilualustana herkuille toimi marmorinen Dexter-leikkulauta, joka myös on pidempi aikaisen ihailun hankintapäätös. Puisten leikkuulautojeni keralla marmorinen leikkuulauta toimii myös tarjoilualustana, kuumien astioiden alla ja niin ikään leikkuulautana. Sekä puhtaasti esteettisenä yksityiskohtana keittiössä. Hienot yksityiskohdat: puinen kädensija ja nahkainen ripustusremmi antavat leikkuulaudalle luonnollista vaikutelmaa. Kauniit astiat ja työvälineet saavat viihtymään vieläkin paremmin patojen äärellä. ;)





Siten vielä tämän hetken lemppariglögini ohje. Kummanko te yleensä valitsette, vaalean vai tumman glögin?

Vaalea omenaglögi

(kolme annosta)

6 dl omenamehua
1 kanelitanko
5 neilikkaa
Ripaus vaniljasokeria
Omenalohkoja
Rusinoita
Mantelilastuja


Kuumenna mehu, kanelitanko ja neilikat kattilassa. Hauduttele miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Siivilöi mausteet pois ja lisää vaniljasokeri samalla hämmentäen. Annostele kuppeihin valmiiksi omenalohkot, rusinat ja mantelilastut. Kaada joukkoon kuuma glögi ja nauti.



Leikkuulauta ja kupit saatu Ellokselta. Sisältää mainoslinkkejä.

14 kommenttia:

  1. No nyt alkoi tehdä kauheasti mieli glögiä ja croissantia! Täytyy varmaan käydä huomenna hommaamassa. ��

    VastaaPoista
  2. En ole koskaan tehnyt itse glögiä, täytyy varmaan testata. Kaupan glögeistä suosikkini on alkoholiton Blossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blossa on hyvää, pitääkin ostaa sitä lähiaikoina! Tykkään myös näistä itse tehdyistä glögeistä, kun saa maustaa ihan oman mielen mukaan. :)

      Poista
  3. Ehdottomasti tumma glögi - ja jos vaaleaa, niin ei ainakaan omenaista, sillä nuoruuden "omppupomppu" -viinin kokeilujen seurauksena en vieläkään liki 40 vuoden jälkeen pysty juomaan edes omenamehua;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ymmärrän kyllä tuskasi, jotkut makumuistot ovat todella sitkeässä! :D

      Poista
  4. Tumman glögin ystävä olen :) Vaaleaa glögiä en ole itse asiassa edes kovin usein maistanutkaan :) Kivaa kuluvaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse myös aiemmin valitsin tumman glögin, mutta viime vuosina olen alkanut kallistumaan enemmän näihin vaaleisiin. :) Ihanaa viikon jatkoa! <3

      Poista
  5. Tänä vuonna on tullut juotua jo monta purkkia glögiä, joten saa nähdä kyllästyykö siihen ennen joulua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän, koska täälläkin glögikausi on avattu hyvissä ajoin. :D Onneksi variaatioita on paljon, joten on varaa mistä valita, jos kyllästyminen uhkaa. :)

      Poista
  6. Oi en ole ikinä tehnyt itse Glögiä, tuoksu on varmasti kotona ihan omaa luokkaansa. <3 Kiitos tästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glögin valmistus, hämmentely ja tuoksu ovat kyllä elämykset itsessään ja ainakin itselläni puhtaasi osa jouluun valmistautumista. <3

      Poista
  7. Tuntuu jotenkin niin utopiselta tehä ite glögiä! Pitää ehkä kokeilla, jotta saisi jotain erilaista ja totakin voi sitten joka kerta koittaa vääntää eri suuntaan :)

    www.finnlandsnorsk.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä helppoa hommaa, joten kannattaa kokeilla. :) Bonuksena huuri tuo, että glögiä voi sitten maustaa ja varioida ihan omaan makuun sopivaksi. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!