keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Helpot suklaabrownieleivokset vadelmatäytteellä





Meillä on tyttären huone kokenut muodonmuutosta. On maalailtu huonekaluja, vaihdettu järjestystä ja tekstiilejä sekä tehty tarkempaa siivousta. Tänään saatiin yksi etappi valmiiksi ja huone kivemman näköiseksi. Tätähän piti, totta kai, juhlia, joten luvassa oli minituparit (mikä ihana tekosyy leipoa ;) )suklaaleivoksineen.





Kalkkimaalausprojektista kerroin jo tässä postauksessa. Kuten kuvista näkyy, ruskea yöpöytä on nyt saanut hennon ruusuisen sävyn. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen, joten pisteet kalkkimaalille. Tästä onkin tulossa vielä oma postauksensa. Homma lähti niin sanotusti lapasesta ja pikkuinen hyllykkö kehyspinon kera odottaa uutta väriä. :D




Leivoksiin käytin pohjana suklaabrownien reseptiä, joka makunsa ja helppoutensa ansiosta on yksi käytetyimpiä reseptejäni. Herkulliset browniet eivät oikeastaan kaipaa mitään muuta, mutta juhlan kunniaksi halusin valmistaa ne leivoksen muotoon. Ja koska mukaan piti saada jotain vaaleanpunaista, väliin tuli sekoitus vadelmahilloa ja vaniljakreemiä.

Maailman helpoin suklaabrownien ohje (16 palaa)


- 75 g margariinia
- 1  1/3 dl tummaa kaakaojauhetta
- 2 kananmunaa
- 2  1/2 dl sokeria
- 1  1/2 dl vehnäjauhoa
- noin 3 dl rouhittuja suolapähkinöitä, maapähkinöitä ja tummaa suklaata (tällä kertaa käytin kookoshiutaleita ja mantelilastuja yhteensä parin desin verran)


Sekoita kaakaojauhe sekä sulatettu ja jo hieman jäähtynyt margariini. Vatkaa kevyesti sokeri ja kananmunat. Sekoita joukkoon voi-kaakaojauheseos.

Lisää seokseen siivilöidyt jauhot ja sekoita nopeasti, niin että taikinasta tulee tasainen. Lisää mukaan pähkinät, suklaa, mantelit tai mitä ikinä keksitkään käyttää.


Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20cm x 30cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa, uunin keskitasolla, 15-20 minuuttia. Pinnan tulee olla rapea ja keskiosan vielä pehmeä.

Anna jäähtyä ja leikkaa sydänmuotilla paloiksi. Tällä ohjeella tuli kolme reilun kokoista leivosta, eli yhteensä kuusi kappaletta sydämen muotoisia paloja. Levitä pohjan päälle kerros vadelmahillo-vaniljakreemiseosta ja aseta toinen sydämen muotoinen pala kanneksi. Koristele esim. sokerikuorrutteella. Tästä kiva idea vaikka ystävänpäiväksi. :)

7 kommenttia:

  1. Kyllä nyt kelpaa tyttären olla uudistetussa huoneessa!Ihastuttavan hempeä pöytä!

    VastaaPoista
  2. Niin tyttömäistä ja hempeää :) Ihanaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ruut! Hennon vaaleanpunainen tuntuu olevan pikkuisten tyttöjen mieleen. <3

      Poista
  3. Ihania pilkahduksia tyttären huoneesta <3 Nam mitä suklaaleivoksia, noita olisikin kiva tosiaan ystävänpäiväksi leipoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Browniet vie kielen mennessään, meilläkin niitä valmistuu varmaan taas huomenna. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!