maanantai 20. helmikuuta 2017

Kasvismunakas uunissa






Viikonloppuaamuisin, joko lauantaina tai sunnuntaina, on tapana tehdä runsaampi aamiainen ja kokeilla uusia reseptejä. Vaikka aamiaiset ovat runsaat ja sisältävät jotain uutta, niiden valmistamisen edellytyksenä on se, että ne ovat melko nopeita tehdä. Joskus tehdään yösämpylöitä tai vaikka smoothiekulho, ja viime viikonloppuna valmistui pitkän tauon jälkeen uunimunakasta.

Uunimunakas ja munakkaat yleensäkin ovat erinomainen ruoka ravitsevuuden ja helppoutensa ansiosta. Täytteeksi kelpaa melkein mikä vaan, ja ne toimivat myös hyvinä "jämäruokina", joihin voi laittaa vaikka edellispäivän keitettyjä kasviksia tai kastikkeen loppuja.







Meillä munakkaasta tehtiin kasvisversio. Kasvisruoat ovat niitä omia suosikkejani ja onneksi muukin perhe niistä pitää. Munakkaan paistumisen aikana kerkesin sopivasti pilkkoa hedelmäsalaatin ja kattaa pöydän, joten kenenkään ei tarvinnut odottaa aamiaista kohtuuttoman pitkiä aikoja. Aamiainen nautittiin ystävänpäivälahjaksi saamineni kauniiden vaaleanpunaisten tuikkujen kimmeltäessä pöydällä.




Kasvisuunimunakas (3 reilua annosta)


6 kananmunaa
1 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

1/2 paprika
pätkä purjoa
1/2 tomaatti

Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti. Sekoita mukaan maito, mausteet ja juustoraaste. Kuullota pilkotut kasvikset pannulla. Vuoraa pieni paistovuoka leivinpaperilla. Kaada pohjalle kasvikset ja kaada päälle munakasmassa. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

Viikonloppuaamuissa on sitä jotain.





8 kommenttia:

  1. Tämä pitää laittaa kokeiluun,kun tekee munakkaan uunissa.Meillä se on paistettu pannussa yleensä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin tavallisesti on tehty munakas pannulla, mutta nyt pitkästä aikaa päätin tehdä näin. Uunissa valmistuu tosi kätevästi! :)

      Poista
  2. Hyvän näköistä, testiin menee! Pitkästä aikaa tulin käymään ja lukemaan kuulumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu! Kiva kun tulit Katja ja mukavaa viikon jatkoa! :)

      Poista
  3. Tää pitää itsekin kokeilla heti ensi viikonloppuna :) Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistuu teilläkin! Meillä tätä tehdään tästä lähtien useammin, oli niin hyvää. :)

      Poista
  4. Täälläkin nautitaan siitä, että viikonloppuisin on aikaa syödä hyvä aamiainen. Me tehdään niin, että toisena päivänä nousen itse aiemmin ja toisena mies. Molemmat saa näin olla ainakin kerran viikossa hemmoteltavana :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!