tiistai 14. lokakuuta 2014

Edistysaskel ja kasvispiirakan ohje

Treenirintamalla mentiin askel eteen päin ja pääsin ensimmäiselle personal trainer -tapaamiselle. Aluksi käytiin läpi tämän hetkisiä liikuntatottumuksia ja tavoitteita. Näiden perusteella laadittiin yksijakoinen kuntosaliohjelma, jota käyn tekemässä ryhmäliikuntatuntien ohella. Keskimäärin kolmesti viikossa. Ohjelma sisältää selkeät ohjeet, eli liikkeet, määrät, toistot, vastukset jne.
Olen kyllä aiemminkin treenaillut kuntosalilla, mutta aina alun jälkeen innostus on lopahtanut. Johtuen juuri varmaan siitä, että ohjaus ja tavoitteiden määrittely on puuttunut. Oli myös hyvä jo oman turvallisuuden kannalta, että vieressä oli joku, joka katsoi oikein laitteiden säädöt ja oikeat liikeradat. Nyt kun kaikki on väännetty rautalangasta, luulisi jo kuntosalitreeninkin alkavan maistumaan.

Tytär on sulostuttanut tulemalla mukaan äidin jumppahetkiin kotona. Kyykyt ja lankut sujuvat jo kuin vanhalta tekijältä. Joogassa hän vaikuttaa jo ihan ekspertiltä.




On täällä toki muistettu myös vähän herkutellakin, eikä vaan jumppailtu. Viimeisetkin 1-vuotispäivien tarjottavat herkut on nyt pakastimesta saatu syötyä. Kahvin kanssa maisteltiin tätä välimerellistä piirasta.

Välimeren kasvispiiras

Taikina
125 g voita tai margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
2 kpl (200 g keitettyä) perunaa
1/2-1 dl kylmää vettä

Täyte
1 sipuli
1 paprika
pätkä purjoa
oliiveja
tilkka öljyä
200 g fetajuustoa
2 1/2 dl ruokakermaa
3 kanan munaa
1 dl juustoraastetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Sekoita keskenään kuivat aineet ja mausteet. Lisää pehmeään rasvaan. Kuori perunat ja raasta. Lisää muiden aineiden joukkoon. Lisää vettä sen verran, että taikinasta tulee sopivan kiinteää. Sekoita tasaiseksi. Taputtele taikina piirasvuoan pohjaan ja reunoille. Laita vuoka kaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Halkaise, huuhdo ja pilko purjosipuli. Huuhdo ja suikaloi paprika. Viipaloi sipuli. Kuumenna tilkka öljyä paistinpannussa. Lisää sipuli ja purjosipuli. Hauduttele niitä hetki. Lisää paprikan viipaleet ja hauduttele niin, että pehmenevät. Lisää vielä oliivit. Sekoita joukkoon myös fetajuusto ja anna seoksen jäähtyä hetki.
Sekoita ruokakerma, kananmunat ja juustoraaste keskenään. Mausta seos. Sekoita kermaseos muiden täyteaineiden joukkoon ja kaada taikinan päälle vuokaan.

Paista piirakkaa 175 asteessa noin 45 minuuttia.


 

2 kommenttia:

  1. voi kun itsekin muistelen kaiholla niitä viime vuoden treenejä oman pt kanssa.. jaksoin senkin jälkeen monta monta kuukautta, kunnes viime toukokuussa innostus vaan lopahti.. tuleekohan sitä milloin seuraavan kerran salille lähdettyä? :) onnea treeneihin sinne siis ja herkutella pitää muistaa aina tasaisin väliajoin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Ruut. :) Minustakin tuntuu, että innostuksen ja lopahtamisen jälkeen on todella vaikea aloittaa taas. Nyt vaan tuli "pakko tehdä jotain" -tunne. Ja siitä se lähti.
      Totta, herkuttelua ei saa unohtaa, eikä olla liian ehdoton. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!