maanantai 20. lokakuuta 2014

Suussasulava Pätkis-kakku


Tämä on vielä yksi Neiti 1 Vee:n syntymäpäivien leipomuksista. Ensimmäistä kertaa tein ja maistoin Pätkis-Kakkua. Olin kuullut sitä niin paljon kehuttavan, että piti jo testata itsekin. Kehut eivät ole olleet turhia, ihan mielettömän hyvä kakku! Kaiken lisäksi aika helppo tehdäkin. Ja kun voin ja suklaan määriä katsoo, niin miten tästä voisi huono kakku tullakaan? ;)

Pätkis-kakku

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua voita
2 dl maustamatonta jugurttia
6 Pätkis-patukkaa
3 kananmunaa

Kuorrute:
100 g voita
200 g suklaata

Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Ainakin kaakaojauhe kannattaa lisätä siivilän läpi. Lisää sulatetun rasvan joukkoon paloitellut Pätkikset. Lisää rasvan joukkoon kananmunat ja jugurtti. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku kuumana pois vuoasta. Jäähdytä.

Sulata kuorrutteen aineet varovasti liedellä koko ajan sekoitellen. Valuta valmis kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Koristele esim. nonparelleilla.


Tänään aamulla teki niin mieli jäädä kotoilemaan flanellisissa pyjaman housuissa. Kirja ja yhteiset päiväunet tytön kanssa houkuttelivat. Silti sain repäistyä itseni pyörän selkään tihkusateessa ja kohti jumppasaleja. Ensimmäiset minuutit taisin olla aika unessa, mutta jostain sitä virtaa vaan löytyi. Sitä virtaa riitti koko päiväksi ja nyt tuntuu hyvältä, kun lähdin. Kun olen asettanut itselleni tietyt tavoitteet, tuntuu hienolta, kun pystyy pysymään niissä. Mukavaa viikon alkua kaikille!
 

7 kommenttia:

  1. Oij, näyttääpä hyvältä! Tätä täytyy kyllä jossain vaiheessa kokeilla itsekin. Pätkikset kuuluu mun lemppareihin ;)

    MS / Beauty Highlights

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pätkikset on Da Capon ohella olleet minunkin lemppareita ihan lapsuudesta saakka! :) Tämä on kokeilemisen arvoinen kakku. :)

      Poista
  2. Kiitos kommentista! Jos suklaasta tykkää, niin kannattaa ottaa resepti talteen. :) Käyn kurkkaamassa sun blogia. :)

    VastaaPoista
  3. Oooh tätä kakkua on pakko tehdä. Näyttää niin herkulliselta ja on varmasti sitä. Tykkään todella paljon mintun mausta kakussa. <3 Nams. Juuri suussasulavalta sellaiselta. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli niin hyvää, että meinaan tehdä tätä viikonlopuksi taas. :) Minttu antaakin suklaaseen kivaa raikkautta. :)

      Poista
  4. Nam! <3 Pätkis-kakku on niin hyvää. Pitäisiköhän tehdä viikonloppuna :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on oikea hetki herkutella Pätkis-kakulla. Mullakin oli vähän sellaisia aikeita. :) Kiitos kommentista ja kivaa viikonloppua! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!