tiistai 21. huhtikuuta 2015

Lapsiystävällinen Berliini

Pari viikkoa sitten teimme ensimmäisen matkamme Saksaan ja Berliiniin, sekä ensimmäisen matkan lapsiperheenä. Aika monta ekaa juttua siis samalla kertaa.
 
Ennen lapsen syntymää matkustelimme jonkin verran. Tuolloin matkustaminen oli eritavalla huoletonta ja joskus jopa tyhmän rohkeaa. On nimittäin tullut poukkoiltua vähän vaikka missä. Nyt en ehkä enää ihan joka paikkaan edes lähtisi. Mutta palataanpas hetkeksi Berliiniin.

 
Berliinissä hotellimme oli Park Inn Radisson  Alexanderplatz-kaupunginosassa. Hotelli oli oikein mukava, siisti ja lapsiystävällinen. Ja suurikin se oli, jopa 33 kerrosta. Oma huoneemme sijaitsi kerroksessa 22 ja näkymät kattojen ylle olivat aika kivat. "Marmorikylpyhuone" ei ehkä ollut ihan sitä, mitä olin esittelyjen perusteella odottanut, mutta muuten ei mitään valittamista.

Aamiainen hotellissa oli ihan huippu! Se oli runsas ja sisälsi varmaan kaikkea, mitä aamiaiselta voisi toivoa (paitsi kaurapuuroa lapselle). Itse keskityin lähinnä juustopöydän tarjontaan ja nautin aamiaisella jopa täytekakkua. Kerrankos sitä lomalla ollaan.

Kelit sattuivat olemaan matkamme ajan oikein kohdallaan. Viimeisenä lomapäivänä lämpötila kohosi yli 20:n asteeseen ja auringon paistaessa tarkeni hyvin kuljeksia t-paidassa.


 
Alexanderplatz on yksi Berliinin keskustoissa. Lähistöllä oli runsaasti nähtävyyksiä, kauppakeskuksia, kauniita katuja ja ravintoloita. Ajan sai kulumaan helposti kuljeksimalla hotellin lähistöllä ilman sen suurempia suunnitelmia. Kulman takaa löytyi aina jotain mielenkiintoista ja kivaa. Hyödynsimme hotellin aulasta saatavia esitteitä, joista löytyi parhaat ostosvinkit ja alennuskuponkeja eri nähtävyyksiin.

 
 
Pidemmillä matkoilla käytimme bussia. Päivän bussilippu maksoi alle 7 euroa. Lapsi ja rattaat kulkivat veloituksetta. Busseilla numerot 100 ja 200 pääsi aika oleellisiin paikkoihin, kuten Tiergarteniin eläintarhaan , jossa vietimme puolikkaan päivän. Eläintarha häikäisi kyllä koollaan ja eläinlajien runsaudella. Katsottavaa oli paljon ja aika vierähti eläintarhassa nopeasti. Puolitoistavuotias kiinnostui eniten variksista ja varpusista, joten tuon ikäiselle vähempikin tarjonta olisi riittänyt. :)




 
Kävelymatkan päässä hotelliltamme oli AquaDom & SeaLife, joka olikin koko perheen ehdoton suosikkikohde. Ajattelin ensin, että lapsi säikähtäisi hämäriä tiloja ja suuria kaloja, sekä muita mereneläviä, aivan lasin takana. Mitä vielä, siellähän hihkuttiin riemusta! Erilaiset huoneet meriteemoineen olivat kivoja. Käynti huipentui suureen akvaarioon, jonka sisällä matkustimme hissillä.






Kokonaisuudessaan Berliini oli upea paikka, jonne lähtisin milloin vain uudelleen. Vaikka on kyse miljoonakaupungista, tunnelma oli rauhallinen ja turvallinen. Myös kaupungin siisteys yllätti positiivisesti. Hintataso oli edullisempi, kuin mitä olin odottanut. Edullisen luonnonkosmetiikan lisäksi hamstrasin lapselle vaatteita, ja ostinpa jopa itsellenikin pari uutta kolttua.

Kaupunki notkui erilaisia ruokapaikkoja, joista valtaosa oli etnisiä. Tavallisia ruokakauppoja oli sen sijaan vaikea löytää. Mutta nälän yllättäessä ei pitäisi tulla ongelmia, koska annoksia sai ihan viidellä eurolla.


Tässä oli vain palanen matkastamme. Tarinaa kyllä riittäisi vaikka pieneksi kirjaksi, mutta olkoon tämä pieni matkakertomus kohokohtineen.

29 kommenttia:

  1. Ai että miten ihania kuvia reissustanne!! Varsinkin tuo viimeinen kuva on ihan käsittämttömän tunnelmallinen. ♥ Moni on kehunut Berliiniä. Se olisi kiva varmasti kokea!
    Mukavaa lopuvikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenna! <3 Ihana kuulla, että tunnelma välittyi kuviin asti. Kyllä, Berliini on kokemisen arvoinen paikka. Rentouttavaa viikonloppua! <3

      Poista
  2. Ihania reissukuvia ja postaus ❤️ Hotellin aamupala tarjonta sai aikaan nälän...täytekakkua nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Ihan ikävöin tuota aamupalatarjontaa. Toista se on nyt täällä kotona. :D

      Poista
  3. On se vaan vähän epäreilua, että jossain muualla tuo kevät aloitetaan jo aika aikaisin :) Ihania kuvia ja kyllä Berliinistä vaan löytyy vaikka mitä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano Ruut, aika ankeaa oli palata tänne keskelle karua keliä. :) Mutta onneksi voin muistella aurinkoista ja lämmintä Berliiniä. :)

      Poista
  4. Ihania kuvia! Mulla ei jotenkin edelliseltä Berliinin matkalta jäänyt ollenkaan sellainen olo, että sinne pitäisi palata, mutta tämän postauksen jälkeen alkoikin tehdä mieli lähteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jonna! Ehkäpä seuraavalla kerralla katsoo asioita vähän eri vinkkelistä. :)

      Poista
  5. Kiitos tästä postauksesta! Kauniita kuvia! Berliini on valikoitunut mun seuraavaksi matkakohteeksi ja luen mielenkiinnolla kokemuksia ja vinkkejä kaupungista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minttu-Maaria! :) Kiva kuulla, että valitsit juuri Berliinin. Olen vähän miettinyt, josko tekisin vielä toisen postauksen kaupungista. Juttua kyllä riittäisi. :)

      Poista
  6. Hei, kylläpä sattui: meidän kesäkoti kun näyttäisi olevan ihan tuon teidän hotellinne lähellä! Itsekin olen fiilistellyt jo valmiiksi erityisesti eläintarhaa norsuineen ja jääkarhuineen sekä kahviloita ja ravintoloita. Ja näistä kuvista päätellen kesäkuussa Berliinissa on varmasti jo täysi kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva sattuma! :) Tuossa vieressä oli myös aivan upea ostokeskus kahviloineen ja kauppoineen, jossa sai ajan kulumaan, vaikkei mitään varsinaisesti ostelisikaan.

      Nauttikaahan kesäisestä Berliinistä. Mukavaa päästä sitten lukemaan postauksiasi sieltä. :)

      Poista
  7. Kiva kuulla, Taru! :) Mainion kohteen olette valinneet, ja heinäkuussa siellä on varmasti ihana kelikin. Toivottavasti pääsen sitten lukemaan sinun postauksia kaupungista. :)

    VastaaPoista
  8. Berliini on kyllä mun lempparipaikka Euroopassa. Lähtisin vaikka heti uudestaan. Mäkin hämmästyin miten edullista kaikki oli. Ei tietty mitään Aasian tasoa, mutta Suomeen verrattuna tosi halpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hinnat kyllä yllättivät ihan täysin, olin nimittäin varautunut paljon korkeampaan hintatasoon. Taisin itsekin löytyy lempikohteeni Euroopassa. :)

      Poista
    2. Mä olen lobannut mun miehelleni, että lähdettäis sinne vuodeks tai pariks "vaihtoon" :D

      Poista
  9. Olipas ihania kuvia. Tuolla pitäisi päästä käymään.

    VastaaPoista
  10. Olipas kiinnostava postaus! Minustakin Berliini on ihana paikka ja näköjään siellä on kohteita myös lapsille. Meidän lapset vaan on jo niin isoja, että jos eivät halua tulla mukaan esim. ostoksille, niin silloin jää ostokset tekemättä. Mutta ehkä sitä voisi jotenkin hajaantua... Isä koululaisten kanssa eläintarhaan ja äiti ostoksille? Hmmm.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin ihastuin kaupunkiin ihan tosissani. :) Eläintarha on kyllä sellainen paikka, missä viihtyy varmasti kaiken ikäiset. Joten ei hullumpi tuo sinun ideasi. ;)

      Poista
  11. Mun mielikuva Berliinistä on ollut jotain ihan muuta.. Mielikuva muuttui ansiostasi positiivisemmaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että minullakin oli aivan toisenlainen käsitys Berliinistä. Se muuttui ihan täysin matkan aikana ja Berliinistä tuli yksi suosikkikohteistani. <3

      Poista
  12. Just samaa mieltä Berliinistä! Se on ihana kaupunki! Viime keväänä olin ensimmäistä kertaa siellä, mukana kuudesluokkalaisia saksanlukijoita ryhmällinen. Meillä oli kivaa ja matka oli erittäin onnistunut...mitä nyt unohdin omat ostokseni jonnekin metroasemalle!:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Taina! Eikö vaan olekin ihana kaupunki? :) Kaupungin tarjonnasta löytyy varmasti kaiken ikäisille jotain. Ikävä juttu tuo ostosten unohtaminen... Itse olisin kyllä ollut todella harmissani. :/

      Poista
  13. Mielenkiintoinen postaus :) Ja ihanat kuvat - tuli "vähän" matkakuumetta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!