keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pikku-Bambin huone

Kuten jo TÄSSÄ  aiemmassa postauksessa kerroin, kävin asuntomessuilla hakemassa hieman inspiraatiota Pienen Bambimme huoneen sisustusta ajatellen. Tällä hetkellä huone on yhdistetty vierashuone- ja varastokäyttöön. Olen luonteeltani aikamoinen hamsteri, joten tavaraa löytyy.

Huone on minulle suuri murheenkryyni ja stressin aihe. Sattuneista syistä huoneen laitto on ollut muutostamme saakka kesken. Keskeneräisiä töitä kammoavalle luonteelleni tilanne on ollut hyvin hankala.
Huone remontoitiin reilu vuosi sitten, eli jo ennen lapsen syntymää. Tietämättä lapsen sukupuolta etukäteen, uskalsin ottaa riskin ja yksi seinä maalattiin hennon vaaleanpunaiseksi, sävyllä ballerina.

Nyt on kuitenkin ajankohtaista ruveta siivoamaan ja sisustamaan huonetta lasta varten. Lapsen lähestyessä yhden vuoden ikää jos jonkinmoista lelua ja muuta tavaraa on ehtinyt kertymään. Edelleen hän nukkuu kanssamme samassa huoneessa, mutta olisi kiva, jos hänen leluilleen ja vaatteilleen on oma tilansa. Huone voi toimia myös yhteisenä leikki- ja askarteluhuoneena.

Mielikuvissani huone on vaaleanpunavalkoinen, tyttömäinen huone. Lapset kuitenkin pitävät väreistä, joten niitäkin tulee löytymään. Itsekin tykkään, että lapsen huone saa olla "lapsellinen" ja pientä särmääkin saa löytyä, ettei menen liian hempeäksi. Haluaisin huoneeseen myös jotain Bambi-aiheista (yllätys...), mutta mitä se mahtaisi olla? Seinätarra? Taulu? Verhot? Olen ideoille avoin.

Tässä asuntomessuilta lupaamani kuvapläjäys:


^ Yllä olevassa huoneessa pidän tuosta värikkyydestä. Vaaleanpunainen ja valkoinen on saatu hyvin yhdistymään kirkkaanpunaiseen.


^ Tässä ei ole varsinainen lastenhuone, mutta ihastuin täysin 3D-perhoskuvioon seinällä. Must have!


^Lippuviiri on ehdoton juttu myös. Siihen on mahdollisuus yhdistellä useita eri värejä ja voin myös hyödyntää omat ylijäämäkankaani viirin itse ompelemalla.
Niin, ja onhan tuolla myös Bambi-taulu.

 

^ Tästä halusin kuvan siksi, että huone poikkesi värimaailmaltaan muista lastenhuoneista. Keltainen on kiva piristys.


 

^Pari kuvaa prinsessahuoneesta. Pidän tästä. Matto ja värikkäät tyynyt ovat etenkin mieleeni. Mitenkähän matto on tehty? Pohdinkin jo, että voisiko tuosta matonvalmistuksesta selviytyä itse?

 

^Bambi-lamppu. <3 Ei paljon selityksiä kaipaa.

Projektini aloitan raivaamalla kaiken turhan huoneesta pois. Yhden nojatuolin lahjoitin jo sitä tarvitsevalle, pusseittain tavaraa on lähtenyt kirpputorille ja kierrätykseen. Myös roskiin on päätynyt jotain. Tässä tulee samalla harrastettua rojuterapiaa. Tuntuu mahtavalta päästä turhasta eroon. Tässäkin ikuisuusprojektissa aloitus on ollut kaikista haasteellisinta, joten tuntuu jo nyt hyvältä.

Tyttären kanssa perehdyimme tänään yhdessä väreihin. Punainen ainakin kelpuutettiin huoneeseen tehosteväriksi. Itse olin ajatellut violettia. Ehkä meidän pitää vielä neuvotella.


 

6 kommenttia:

 1. Oih, ihanat nuo perhoset! Olemme mieheni kanssa ostamassa uutta kotia ja etsin aivan fanaattisena hauskoja sisustusideoita. :) Täytyypä liittyä lukijaksi.

  Oma nuori blogini osoitteessa http://kannattikokeilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Tervetuloa lukemaan! :) Kunhan huone alkaa tulla valmiimmaksi, yritän miettiä jotain DIY-juttua tuollaiseen perhoskuvioon. Sitä luvassa postausta sitten myöhemmin. :)

  VastaaPoista
 3. Löysin tänne Mutsimatskua-blogin kautta, jossa oli linkki tähän postaukseen. Kiva lukea muiden lastenhuone postauksia messuilta. Itsekkin tein lastenhuoneista postauksen blogiini. Liityin myös blogisi lukijaksi, on kiva lukea saman kaupungin blogeja :)

  VastaaPoista
 4. Kävinkin jo kurkkimassa postaustasi. Tervetuloa blogini äärelle! :)

  VastaaPoista
 5. Oi ihana tuo huone jossa perhosia ! Aivan ihana ! Myös tuo jossa valkoinen vanha rauta sänky on miellyttää mua ! Keltainen on tosiaan kiva tehoste väri jos haluaa muuten pysyä rauhallisessa värimaailmassa. :)

  VastaaPoista
 6. Keltainen on tosiaan oiva piristysruiske muuten rauhalliseen sävyiseen huoneeseen. Tuo perhosjuttu on mun askartelulistalla ihan ekana, toivottavasti saan pian postata siitä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!