sunnuntai 17. elokuuta 2014

Tuoksutonta

Kuten useimmassa lapsiperheessä, meilläkin pestään pyykkiä harva se päivä. Olemme aina käyttäneet osittain hajusteettomia pesuaineita tavallisten rinnalla. Raskauden aikana siirryimme vielä enemmän käyttämään hajusteettomia.
Lapsen synnyttyä pesimme aluksi pienet vaatteet omalla hajusteettomalla herkän ihon pyykinpesuaineella ja huuhteluaineella. Lopulta siirryimme koko perhe niihin. Näin oli helpompaa, koska pesuaineista jäi aina kuitenkin jäämiä koneeseen ja myös ilmassa leijailevat voimakkaat tuoksut ärsyttävät. Itsekin huomaan herkistyneeni tuoksujen suhteen: voimakkaat tuoksut saavat aikaan lieviä allergisia oireita.

Kestovaipoille minulla on ollut ihan omat pesuaineensa. Nimittäin pesupähkinät tai jokin muu niille soveltuva pesuaine, sooda ja etikka. Näillä on menty ja hyvin on puhdasta tullut, kun ollaan pesty 60 asteessa ja välillä myös 90 asteessa.

Hajusteettomia meillä ei ole ainoastaan pyykinpesuaineet. Myös voiteista, hygieniatuotteista ja puhdistusaineista on usea tuote täysin hajusteeton. Voimakkaasti tuoksuvia aineita käytämme enää hyvin vähän. Kaikki mikä vaan on mahdollista, on valittu miedosti tuoksuvana tai täysin hajusteettomana.


Sain ERISANILTA testattavaksi kolme eri tuotetta: pyykinpesuainetiivisteen, perusvoiteen ja pesunesteen. Aiemmin olen käyttänyt joitain Erisanin tuotteita, mutta nämä kolme ovat uusia tuttavuuksia. Huomasin myös tuotteiden ulkoasun uudistuneen positiiviseen suuntaan.

PYYKINPESUAINETIIVISTE
Sopii myös kestovaipoille, koska se sisältää alle 5% saippuaa, ja zeoniittia ja valkaisuainetta ei ole lainkaan! Kätevää, että nyt voin pestä vaipat ja muun pyykin samalla pesuaineella. Tämä tietää myös vähemmän purnukoita siivouskaappiin. Muutaman kokeilukerran perusteella olen tähän pyykinpesunesteeseen tyytyväinen.


KOSTEUTTAVA PERUSVOIDE
Kokeilin vauvan herkälle, kuivuuteen taipuvaiselle iholle, jota rasvaamme joka ilta. Voide levittyi hyvin ja kuivui nopeasti. Talveksi tarvitaan täyteläisempi voide, mutta tähän vuoden aikaan tämä normaalille ja kuivalle iholle tarkoitettu on riittävä. Erisanin valikoimasta löytyy myös täyteläisempi vaihtoehto.
Käytin tätä toki myös omalle iholleni, ja hyvältä vaikutti. Olen aikamoinen kosteusvoide-addikti, koska kuiva iho tuntuu karsealta.


HOITAVA PESUNESTE
Vauvan iho ei vielä pesunestettä kaipaa, joten tämä tuli ihan aikuisten käyttöön. Toimi ihan niin kuin pesunesteen pitääkin. Ei kuivattanut ihoa, mutta pesi kuitenkin. Huomasin, että Erisanin tuotteissa ei ole ominaista hajusteettomien tuotteiden tuoksua, mikä joistain tuotteista löytyy. Tämä siis hyvä asia.
Vinkkinä muuten sellainen, että hajusteettomien tuotteiden kanssa voi kokeilla eteerisiä öljyä. Omaa nenääni ne eivät ainakaan ärsytä. Meillä tipautetaankin pari tippaa laventeli-öljyä lakana- ja pyyhepyykkien huuhteluaineen sekaan. Laventelin kerrotaan parantavan unenlaatua. Minulle laventelin tuoksu tuo myös miellyttävän assosiaation tuoksuvista laventelipelloista, sekä Kreikan ja Kroatian lomamatkoista.

Erisanin sivuilta löysin myös LINKIN sinivalkoinen jalanjälki-kampanjaan. Tämä oli mielenkiintoinen linkki, joten kannattaa tutustua.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!