sunnuntai 9. marraskuuta 2014

DIY-vinkki vanhoille kehyksille


Isänpäivän lahja-vinkki ei kerennyt blogiin asti ennen H-hetkeä, mutta onneksi hyvät lahjaideat ovat käytettävissä muulloinkin. Itse lahjahan on hyvin perinteinen: valokuva ja kehykset. Vinkkini sisältää kuitenkin hauskan kierrätys- ja tuunaus idean.

Löysin kotoa nipun kehyksiä, joilla ei kuitenkaan meillä ollut tyylin tai värin vuoksi käyttöä. Päätin siten säästää jokusen pennin ja tuunata näistä kehyksistä mieleiset. Kehyksien lisäksi tarvitsin maalia, pensselin ja hiekkapaperia.Hioin kehyksien pintaa paikoittain kevyesti, että maali tarttuu varmasti. Maalasin, annoin kuivua ja maalasin vielä kertaalleen. Ei haittaa, vaikka maalipinta ei näytä kovin tasaiselta. Muutama valumakin saattoi jäädä.

Kuivumisen jälkeen hioin varovasti maalipintaa jostain kohdin. Halusin kehyksistä rustiikkisen ja vanhan näköiset. Tässä kohdin hiomisessa kannattaa olla varovainen, ettei hio liikaa. Tarkoitus oli nimittäin saavuttaa luonnollisen rosoinen vaikutelma.

Perjantaina meille tulikin valokuvatilaus sopivasti ennen Isänpäivää. Mustavalkoinen kuva sopi näihin kehyksiin juuri täydellisesti. Varasuunnitelmana oli kehystää lapsen jalan kuva. Tähän lahjan olin tyytyväinen. Myös Isä ja Pappa olivat mielissään.


 

6 kommenttia:

 1. Löysin blogisi tuolta fb:n kautta. Mielenkiintoisia aiheita täällä. Itsekin tykkään DIY-jutuista, vaikka omaan blogiin ne eivät ainakaan toistaiseksi ole päässeet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa! DIY-juttuja on tulossa lisää, koska aika monta juttua on työn alla. :) Niin käsitöiden, kuin kosmetiikan parissa.

   Poista
 2. Mahtava lahjaidea ja ihanan näköiset. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos Tiia! <3 Oli kiva myös päästä tuunailemaan ja näpertelemään. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!