perjantai 21. marraskuuta 2014

DIY: Virkattu joulupallo

Yhtenä iltana innostuin virkkaamaan joulupalloja. Halusin virkata jotain pientä, nopeasti valmistuvaa ja kerä Crystal-lankaa oli odottanut inspiraatiota jo pidemmän aikaa. Nopealla googlauksella löysinkin Novitan ohjeen TÄÄLTÄ. Ohjeessa oli sattumoisin käytetty juuri samaa lankaakin.


Aloitin siis virkkaamalla ympyrään kuusi silmukkaa. Sitten virkkasin jokaiseen silmukkaan kaksi, eli tämän jälkeen silmukoita oli yhteensä 12. Seuraavalla kerroksella virkkasin joka toiseen silmukkaan yhden, ja joka toiseen kaksi silmukkaa. Nyt silmukoita oli yhteensä 18. Tämän jälkeen virkkasin näillä silmukoilla arviolta 8-10 kerrosta. Tässä välissä täytin pallon vanulla. Aloin kaventamaan virkkaamalla kaksi silmukkaa yhteen niin kauan, kunnes pallo oli ummessa. Katkaisematta vielä lankaa virkkasin palloon pienen lenkin.


Toistaiseksi pallot ilastuttavat pöydällä pikkuisessa korissa. Jatkosuunnitelmia pallojen varalle on olemassa; ripustan ne oksakimppuun tai siimalla verhotankoon. Askartelujen suhteen on muutenkin monta rautaa tulessa. Toiveissa olisikin pari ylimääräistä tuntia päivään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!