maanantai 3. marraskuuta 2014

Herkkuja Isälle: Etanapannu

Tässä jo vähän pähkäilin ja suunnittelin seuraavaa viikonloppua ja eritoten sitä Isäinpäivää. Bambin kanssa yhdessä tehty DIY-lahja on jo hanskassa (siitä postausta vielä tämän viikon aikana), mutta ruokapuoli on ollut mietinnän alla. Olisi kiva tarjota miehelle jotain hyvää ruokaa, jota ei ihan joka viikko meillä syödä. Toteutuksen tulisi olla myös suhteellisen helppo, koska mihinkään huikeisiin esivalmisteluihin ei ole aikaa. Selailin omia vanhoja resepti kansioitani, ja sieltähän se löytyi: Etanat.


Etanapannu on helppo valmistaa ja maustevoin lisäksi tarvitsee vain hyvää leipää ja salaattia. Joskus olen lisäksi laittanut myös lohkoperunoita, uunijuureksia, juustoa ym. jotain muuta aika yksinkertaista. Valkosipulietanat on ihan klassikko, mutta esim. pesto sopii etanoiden kanssa hyvin. Eli valmistetaan normaali maustevoi luomuvoita ja pestoa käyttäen. Pannun päälle ripaus suolaa ja mustapippuria. Päälle parmesan raastetta. Ja etanat uuniin. Tykkään niin tuosta parmesaanista etanapannun päällä. Se sitoo rasvan itseensä, sekä tekee pannulle kivan kuoren.









Muutama vuosi sitten meillä laiteltiin etanoita usein viikonlopuksi. Ja olihan noita illanviettoja muutenkin. Sitten elämäämme tuli sellainen kiva pieni juttu, joka muutti oikeastaan kaiken. :) Reseptiarkistoista löysin tähän liitteeksi kuvia. Olenpas jaksanut panostaa joskus.

Millaisia suunnitelmia teillä on Isänpäivän aterian suhteen? Syöttekö kotona vai kenties jossain muualla? Ja löytyykö teistä etanoiden ystäviä?

4 kommenttia:

  1. mitähän meidän isä sanois tuollaisesta :) on nimittäin aikalailla perunan ja makkaran ystävä :) näyttää kyllä hyvältä! mukavaa tiistaita ja alkanutta viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilemallahan se selviää, Ruut! ;) Mukavaa viikkoa myös sinulle, vaikka aika sateista onkin! :)

      Poista
  2. Tulin ekaa kertaa kurkkimaan sun blogia! Mun suunnitelma on tällä hetkellä sellainen, että jotain pitäis suunnitella. :D Etanoita ollaan kyllä ravintoloissa syöty, mutta en oikein tiedä mitä mieltä olen. Kyllähän se juusto ja valkosipuli siinä on herkkua, mutta entäs se lillukka etana siellä keskellä...? Aika mautonta sanoisin mä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailusta ja kiitos kommentista Katja! :) Aivan, eipä se itse etana millekään maistu. Maustevoi ja muut lisukkeet sen herkun siitä tekevät. :) Täytyypä käydä kurkkimassa myös sinun blogiasi!

      Poista

Kiitos kommentistasi!