tiistai 9. joulukuuta 2014

DIY: Saippuaa pukin konttiin

Joululahjapajan DIY-projektit ovat kohtalaisessa vauhdissa. Vaikka joka ikinen vuosi vannon seuraavana jouluna aloittavani ajoissa, niin tässä sitä taas ollaan. Toisaalta, H-hetkeen on vielä pari viikkoa ja hyvä loppukiri on aivan mahdollista toteuttaa.

Muutama päivä sitten keittiömme muuntautui saippuapajaksi. Tähän väliin täytyy todeta, että saippuamassan hankkiminen muualta, kuin tilaamalla verkkokaupasta meinasi osoittautua mahdottomaksi tehtäväksi. Onneksi kaverini muistutti, että onhan olemassa Sinelli. Sieltähän sitä massaa löytyi (ja miljoona muuta ihanaa tuotetta askarteluun). Kilon paketti saippuamassaa maksoi 16 euroa.

Saippuamassan lisäksi projektiin tarvitaan saippuamuotteja sekä mahdollisia tuoksuja, öljyjä, väriaineita ym. Mahdollisuudet ovat aika rajattomat.


Saippuan valmistaminen valmiista massasta oli niin superhelppoa, että ihan yllätti. Aloitin testierällä, johon käytin 1/4 ostamastani massasta, eli 250g.

Leikkasin massan pieniksi kuutioiksi ja laitoin vesihauteeseen sulamaan. Saippuaa ei saa kuitenkaan päästää kiehumaan. Kun saippua on tarpeeksi sulanutta otin kattilan pois levyltä.
Tässä vaiheessa lisäsin massaan lorauksen manteliöljyä, hienoa merisuolaa ja laventeliöljyä.
Manteliöljyn tarkoitus on tuoda saippuaan kosteuttava ominaisuus. Merisuola puhdistaa, kuorii ja hoitaa. Laventeliöljy antaa saippualle miellyttävän tuoksun. Sillä on myös hoitava ja rauhoittava vaikutus. Manteliöljystä olen aiemmin kirjoittanut TÄÄLLÄ ja merisuolasta TÄÄLLÄ.Kun aineet oli lisätty massaan, kaadoin massan muotteihin (eli viilipurkkeihin) ja laitoin jääkaappiin kovettumaan. 250g:sta saippuamassaa tuli kolme valmista saippuaa. Kovettuneet saippuat painoin pois purkeista ja käärin kelmuun. Ennen pukin konttiin siirtämistä saippuat on tarkoitus kääriä sellofaaniin ja koristella kauniilla nauhalla.


 

11 kommenttia:

 1. Oon itse kanssa joskus saippuoita väsäillyt ja ihan unohdinkin koko mahdollisuuden niitä tehdä! Taidanpas heti huomenna suunnata Sinelliin ja on taas lahjaprobleema ratkaistu. Ihania! :-)

  <3: Jasmin N | littlethingswithjassy.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Jasmin! :) Minulle tämä oli ensimmäinen kerta saippuan valmistuksen parissa. On kyllä helppoa ja mukavaa touhua. :)

   Poista
 2. Voi vitsi, saippuoita on kyllä kiva tehdä! Kiitos tuosta manteliöljyvinkistä, ei ollut tullut mieleenkään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että vinkistä on hyötyä. :) Seuraavaan saippuasatsiin ajattelin kokeille kookosöljyä -siinä tulisi ihana tuoksi samalla. <3

   Poista
 3. Ihana idea! Osaisinkohan, kyllä jos vaan ryhtyisin. En tiedä mikä kaikkeen askarteluun liittyvään niin ahdistaa, sitten kun teen rakastan sitä hommaa. :)

  Iloista keskiviikkoa Niina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! <3 Osaisit sinä! Tämä on oikeasti todella helppoa ja vaivatonta askartelua. :)

   Poista
 4. Kuullostaapa helpolta! Täytyy ehkä itsekkin kokeilla! :)

  http://ourjourney-tanja.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista
 5. Oli tämä paljon iisimpi juttu kuin olin kuvitellut. :) Nyt vaan kokeilemaan!

  VastaaPoista
 6. Hei, näyttääpäs kivalta ja helpolta, varmaan kokeiltava itsekkin.
  Mites nämä säilyy ton kelmun jälkeen jos ei pakkaa mitenkään?

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!