lauantai 27. joulukuuta 2014

Kurkistus Jouluun (sekä ihanan Rocky Roadin ohje)

 
Ajattelin, että pysyttelen koko viikon pois blogin ääreltä -mutta enpäs sitten malttanutkaan! :) Joulun aika on ollut ihanaa ja leppoisaa. Vuoden ja kolmen kuukauden ikäiselle tyttärelle kaikki on ollut suurta ihmettä, ja tämä on tuonut ihan uutta perspektiiviä meidän jouluumme.
 
Mummolan ulko-oven ikkunat ovat juuri sopivalla korkeudella. :)
 
Kelitkin ovat suosineet ja Pikkuinen Bambimme on päässyt nauttimaan ensimmäisistä mäenlaskuistaan (äidin ja isän sylissä tietty) joululahjapulkalla. Itsekin olen nauttinut aamupäiväulkoiluista ja valkeasta maisemasta. Täällä ollaan oltu siis ihan superhyvällä mielellä. <3
 
 
Olen myös nauttinut ihan eritavoin joulukoristeiden asettelusta, kullan kimalluksesta ja vanhoista muistoja tulvillaan olevista koristeista. Koristeet houkuttavat myös tytärtä, ja taitaa jo yksi lammas ja pari enkeliä olla päättömiä... Mutta mitäpä noista, näistä kommelluksista ja sattumista syntyy monta mukavaa uutta muistoa.
 


 
 
Jouluaaton aattona innostuin valmistamaan vielä Rocky Roadia -niin kuin varmaan moni muukin teistä? Se tuntui olevan tämän joulun hittisuklaa itse tehdyistä.
Aiemmin olen valmistanut Rocky Roadin sulattamalla suklaata, sekoittamalla sekaan kaiken maailman härpäkkeitä suolapähkinöistä vaahtokarkkeihin, kovettanut ja leikannut palasiksi. Nyt kokeilin vähän toisenlaista menetelmää. Näitä samaisia herkkuja ajattelin valmistaa myös Uuden Vuoden aaton juhliin. Tässä ohje:
 
Rocky Road
 
50 g voita
400 g suklaata
vaahtokarkkeja paloiteltuna
pähkinöitä
rusinoita
Marianne -rouhetta
piparkakun palasia
 
Sulata voi ja suklaa omissa kattiloissaan. Minä käytin sekaisin maitosuklaata, tummaa suklaata ja valkoista suklaata, eli kaikki leivontasuklaiden jämät mitä löysin. Sen jälkeen yhdistä sulat keskenään.
 
Kaada suklaata pienet määrät minimuffini vuokien pohjalle. Ripottele päälle "täytteistä" tehty sekoitus. Toista pari kertaa ja kaada päällimmäiseksi vielä suklaata. Nosta jääkaappiin jäähtymään ja säilytä siellä. Rocky Roadiin voi suklaan lisäksi käyttää melkein mitä vain. Oma suosikkini on suolapähkinät kaiken makean vastakohtana. Millaisia versioita teillä on tänä jouluna valmistettu?
 

 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Lukuun ottamatta tuota päätöntä pässiä, nuo koristeet ovat vanhoja, jopa 50 vuoden takaa. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!