tiistai 14. huhtikuuta 2015

Berliini -luonnonkosmetiikan ykköspaikka

 
Kerroinkin jo aiemmin matka-aikeista Berliiniin. Matka on nyt siis tehty, ja jotkut varmaan Instagrammin ja Facebookin puolella huomasivat jo kuviakin. Niin, ja sen pienen episodin lähtöaamulta...
 
Ajattelin kirjoittaa matkastamme tänne blogin puolellekin jokusen postauksen. Helpoin tapa lähestyä matkaa on tehdä se aihepiireittäin. Aloitetaan, mistä muustakaan, kuin luonnonkosmetiikasta. :) (Sorruin toki ostamaan muutakin kosmetiikkaa, kuten kuvista näkyy.)
 

 
Luonnonkosmetiikan saatavuus Berliinissä on todella helppoa. Kemikaalioita, kuten dm ja Rossmann, on vähän joka korttelin kulmalla. Olin ajatellut näkeväni enemmänkin tuttua luonnonkosmetiikkaa, kuten Lavera tai Weleda, mutta törmäsinkin itselleni ihan uusiin tuotesarjoihin. Eniten edustettuina olivat saksalaiset merkit Alterra ja Alverde. Voisi puhua jo kulttuurishokista, kun omalta kylältä hädin tuskin löytyy luomivärinappia luonnonkosmetiikan sarjasta, Berliinissä ne suurin piirtein kävelevät vastaan.
 
 
Luonnonkosmetiikka Berliinissä on edullista ainakin verrattuna siihen, mitä se Suomessa maksaa. Valikoimasta löytyi vaikka mitä. Siis ihan kaikenlaista ihonhoitotuotteista värikosmetiikkaan. Tuotteissa oli myös sellaisia, mistä en aiemmin edes tiennyt. Myös lapsille oli runsaasti vaihtoehtoja kylpytuotteissa ja ihovoiteissa.

Alla olevassa kuvassa on mm. ihka ensimmäinen itseruskettavavoiteeni luonnonkosmetiikan sarjasta.
 

Huulirasvat ovat tuliaisia. Kulmavärejäkin on nyt omaan tarpeeseen reilusti. Essencen ripsareita on pakko kokeilla, kun niitä mm. Kivipuuteri -blogissa kehuttiin.


Kaikki valoa heijastavat tuotteet ovat keväällä pop. :)


Kasvonaamiota, seerumeita ja kapseleita löytyi jos minkälaisia.

 
 
Tässä matkalta ostamani mielenkiintoisimmat tuotteet:
 
  • Sun Dance itseruskettava kosteuspyyhe
  • Alverde itseruskettavavoide
  • Rival de Loop Q10-seerumi
  • Essence Get Big Lashes -mascara
  • Alverde Wake Up -tuote silmänalusille. Sisältää kofeiiniseerumin ja peitevärin.
  • Alverde huulikiilto, jolla on turvottava vaikutus
  • P2 highlight -nappi silmille ja poskipäille
  • Essence voidemainen highlight
 
 
Jos on keksittävä jotain miinuspuolia Berliinin (luonnon)kosmetiikka tarjonnasta, niin sitä on ihan liikaa. Mikäli etsii jotain tiettyä tuotetta, saattaa se siinä valikoiman paljoudessa olla haasteellista löytää. Myös ilman saksankielentaitoa ja sanakirjaa tuotteiden sisällön ja tarkoituksen selvittäminen oli aikamoista salapoliisityötä.
 
Entäpä sitten tällaisen määrän kosmetiikkaherkkuja kuljettaminen Suomeen niin, ettet avaa yhtäkään pakkausta ennen kuin kotona? Se se vasta haasteellista oli.

16 kommenttia:

  1. Itse olen haaveillut Saksan matkasta juurikin luonnonkosmetiikan takia. Onneksi sertifikaatit vähän helpottavat shoppailua, vaikka niitä ei aivan joka merkiltä välttämättä löydykään. Olivatko hinnat kuinka paljon halvempia? Hiemankos rupesi reissu houkuttelemaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edullisimpien luonnonkosmetiikkamerkkien hinnat lähtivät parista eurosta. Esim. Alverden huulikiilto maksoi noin 2,50 euroa, itseruskettava voide kolmisen euroa ja Alterran shampoo pari euroa. Tunnetummat merkit, kuten Lavera tai Weleda olivat hieman kalliimpia, mutta arviolta puolet Suomen hinnoista.
      Suosittelen Berliiniä matkakohteena. Luonnonkosmetiikan puolesta ja tietty muutenkin. ;)

      Poista
  2. No siinä oli jo muutama juttu ;) Ihania ostoksia. Itse käytin muutamia noista Itävallassa asuessani ja etenkin noista kasvonaamioista tykkäsin kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, vähän tuli osteltua. :D Nuo kasvonaamiot on käteviä ja niitäkin oli todella paljon erilaisia. Olisi tehnyt mieli ostaa joka laatua. :)

      Poista
  3. Olen käynyt Saksassa kolmesti, ja joka kerta olen raahannut kassikaupalla tavaraa kotiin. Melkein voisin tehdä viikonloppureissun Berliiniin kosmetiikan takia :D

    VastaaPoista
  4. waaau, huikea määrä kosmetiikkaa :) mä haluaisin kans siirtyä luonnonkosmetikkaan, mutta oon niin epäileväinen ja vanhoihin merkkeihin kangistunut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen luonnonkosmetiikkaa, mutta ymmärrän kyllä, että siihen siirtyminen ei ole kivutonta, kun on löytänyt luottotuotteet. Itse aloin käyttää luonnonkosmetiikkaa pikku hiljaa, tuote kerrallaan. :)

      Poista
  5. Ihania tuotteita :) Luonnonkosmetiikka on aika vierasta ollut itselleni mutta blogiasi seuratessa olen itsekin ruvennut mieltymään näihin ❤️Mukavaa loppuviikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Tähän voi myös jäädä koukkuun. ;) Ihanaa viikonlopun odotusta! <3

      Poista
  6. Oi että mitä ihania juttuja, kuin olisit ollut karkkikaupassa. Nuo ripsarit niin hauskan näköisiä. <3 Mahtava saalis.

    VastaaPoista
  7. Tämä postaus olikin mennyt ihan ohi.

    Nyt vasta tulikin se Berliini-kuume! Naisen logiikalla laskettuna ihan kannattaa lähteä Berliiniin, kun luonnonkosmetiikka on siellä niin halpaa :D :D Ei vaan, olisi kiva päästä joskus kauppaan tutkimaan tuotteita, nyt kun joutuu tilaamaan lähes kaiken netistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvät, että huomasit tämän. :D Ihan totta itsekin omalla logiikallani laskeskelin, että matka on melkein maksanut itsenä takaisin. ;) Myös lastenvaatteet olivat edullisia, joten siihenkin puoleen tuli satsattua.
      Oli mukavaa, kun luonnonkosmetiikkaa oli niin helposti saatavilla ja valikoimakin aika eri kuin ainakin täällä Jyväskylässä. Vietin aika paljon aikaa hypistellen purkkeja ja purnukoita. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!