lauantai 30. toukokuuta 2015

5 x arkiruokapäivä

Muut postaavat ihania lomanaloituskuvia ja tunnelmallisia kirjoituksia. No, minäpä sitten vastapainoksi postaan ARKIruoasta. Enpä oikein miettinyt mihin väliin tämän julkaisen... Mutta syötävähän se on kesälläkin, eikö niin?

Tipulassa -blogissa oli kiva ruokapostaus. Itsekin innostuin kuvaamaan ja kirjoittamaan ylös meidän perheen arkista ruokailua viiden päivän ajan. Poimin usein muista blogeista ideoita ruokiin ja etenkin arkisiin kokkailuihin. Toivottavasti tekin saatte tästä inspiraatiota ja löydätte tuttuja juttuja. Käykäähän siiten kommentoimassa. :)
 
Maanantain aloitin tuorepuurolla, jonka ohje on täällä. Muu perhe söi aamiaisen normaaliin tapaan. Aamusalin jälkeen nautin pikaisen palautusjuoman. Lounaalla meillä oli viikonlopulta jäänyttä pastaa ja kalaa. Välipalalla nautimme herkkuani, eli ruisleipää ja avokadoa.
Myös päivällinen rakentui viikonlopulta jääneistä ruoista, joten maanantaina pääsin aika helpolla ruokien suhteen. Tosin valmistin jo tiistain ruoan maanantai-iltana, koska tiesin seuraavan aamupäivän olevan kiireinen. Tytär söi illalla puuroa, me miehen kanssa voileipiä.


Tiistaina syötiin aamupuurot. Lounaalla oli edellisenä iltana valmistamaani broilerkiusausta. Välipalalla söimme rahkaa, marjasosetta ja muita höysteitä. Tytär söi myös päivällisellä broilerkiusausta. Itse toimin päivällisen suhteen hölmösti ja korvasin sen voileivillä ja näillä välipalapatukoilla niiden valmistamisen ohessa. Illalla taas tytär söi puuron, me miehen kanssa voileipiä ja kasviksia. Esivalmistelin myös seuraavan päivän lounasta, koska olisimme tulevan aamun pois kotoa.




Keskiviikkoaamuna tytär heräsi aika aikaisin ja meillä oli hyvää aikaa nauttia puurosta ennen puistoon lähtöä. Palasimme kotiin lounasaikaan ja valmistin loppuun edellisenä iltana esivalmistelemani ruoan. Söimme paistettua tofua, kasviksia ja cuscusia. Lautasen reunalta löytyi myös kananmunaa ja tuoreita kasviksia. Välipalana oli ruisleipää lisukkeineen. Iltapalaksi oli (yllättäen) puuroa ja hedelmäsosetta.
 

Torstaina aamu alkoi (poikkeuksellisen huonosti nukutun yön jälkeen) puurolla ja sämpylöillä. Vietimme koko aamupäivän ulkoillen ja lounasaikaan oli jo aika kova nälkä. Onneksi pääsimme nopeasti syömään ja lämmittämään edellisen päivän kasviscuscusia.
Päiväunien jälkeen otettiin välipalaa: banaania ja voileipiä. Päivällisen laitossa tuli taas kiire. Valmistin pikavauhtia broiler-torvisienipastaa, josta tuli yllättävän hyvää. Lisäkkeenä oli höyrytettyä parsaa ja varhaiskaalia. Illalla hemmottelin itseäni ruisleivillä, pähkinävoilla ja banaanilla. Toimiva yhdistelmä.




Perjantaiaamu ja kaurapuuroaamiainen, kuinkas  muutenkaan. Taidettiin tyttären kanssa olla ekstranälkäisiä ja herkuttelimme puuron jälkeen vielä sämpylöillä. Puistossa vietetyn aamupäivän jälkeen söimme edellispäivän pastaa. Välipalaksi oli vähän sekalaista settiä: rahkaa, hedelmäsosetta ja banaania. Alkavan viikonlopun kunniaksi päivällisenä toimi noutoruoka. Oli mukavaa välillä päästä helpolla ja herkutella. Iltapalaksi me aikuiset emme jaksaneet syödä mitään, koska päivällinen meni aika myöhään ja oli hyvin täyttävä. Tytär sentään söi jokusen palan hedelmiä.



Näin syötiin meillä maanantaista perjantaihin. Oliko tässä teille tuttuja rutiineja tai ruokia?

8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoisia ruokia! Erityisesti ruisleipä pähkinävoilla ja banaanilla on yhdistelmä, joka ei ole käynyt mielessäkään! Kiva nähdä tällaisia kasvispainotteisia ruokia. :)

    Hyvin tutulta kuulostaa tuo ruoan valmisteleminen tai tekeminen etukäteen -rutiini. Hyvin usein tulee itsekin illalla tehtyä kastike, kun tietää seuraavana aamupäivänä olevan menoa ja tulevan kiire lounaan kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mukava kuulla, että löytyi sekä tuttuja juttuja, että uusiakin. :) Esivalmistelu edellisenä päivänä on ehkä tärkein asia, minkä olen vuoden aikana oppinut... Pienellä vaivalla sääsää seuraavana päivänä rutkasti aikaa ja vaivaa. :)

      Poista
  2. Hyviä arkiruokia ja mukava postaus sai itsenikin miettimään miten meillä syödään olisi varmaan aiheellista kirjoittaa ne paperille :) epäilys omalta osalta aivan liian suklaavoittoinen nimittäin :( Leppoisaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla taisi osua se suklaan tankkaus tuohon viikonloppuun... Ehkäpä hyvä, että lopetin tämän postauksen perjantaihin. ;)
      Mutta kyllä sitä ihan eri silmin sitten näkee oman ruokavalion, kun kirjoittaa syömiset ylös. Mukavaa viikon alkua! <3

      Poista
  3. Ihan erilaisia arkiruokia, mitä meillä! Pitäisi taas skarpata kavisten ja kasvisruokien kanssa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka itse rakastan kasvisruokia, välillä tulee syötyä liian vähän etenkin tuoreita kasviksia. Onneksi pian on kesä ja raaka-aineita taas helpommin saatavilla. Oikein odotan, että aamuisin pääsee torille ostoksille. :)

      Poista
  4. Herkullisen näköisiä ruokia :)

    VastaaPoista
  5. Mun ruuasta ei kyllä kehtais tehdä postausta :D :D Tai just ehkä 5 ruokaa mitä ei pidä syödä -tyylinen postaus ehkä onnistuis.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!