keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Tuorepuuro nro. 1

 
Jo jonkin aikaa terveys- ja ruokablogeissa on testailtu tuorepuuroja. Tuorepuurojen ideahan on se, että raaka-aineet sekoitellaan illalla, annetaan puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli ja nautitaan aamulla.
 
Ensi alkuun koko idea vaikutti mielestäni aika oudolta. Niin tosin suhtaudun lähes kaikkeen trendivillitykseen. Tässä postauksessani juteltiin aamupuurosta, ja kommenttiboksissa tuli esiin myös tuorepuurot. Siitä innostuneena ja aikani asiasta lueskeltuani päätin minäkin sitten kokeilla. Oma tuorepuuroreseptini on yhdistelmä löytämistäni eri ohjeista.
 
Tämä puuro sopii hyvin esim. aktiiviliikkujalle, koska proteiinia siitä ei ainakaan puutu. Omaan makuuni annos oli ehkä vähän liiankin tuhti, vaikka pidänkin kunnollisista, täyttävistä aamiaisista. Tällä annoksella kuitenkin pärjäsi helposti lounasaikaan saakka, joten pisteet siitä. Kookosmaidonhan voi tietysti halutessaan vaihtaa johonkin kevyempään, kuten maitoon tai veteen.
 
 
Tuorepuuro
 
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl hampunsiemeniä
2 rkl goji-marjoja
2 dl kookosmaitoa
1/2 dl proteiinijauhetta
2 rkl maapähkinöitä
 
Sekoita aineet keskenään. Peitä astia kelmua. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Helppoa, eikö vaan? :)
 
Aluksi puuron koostumus saattaa vaikuttaa kovalta, mutta se kyllä notkistuu sekoittaessa ja huoneenlämmössä. Tästä helppoudesta innostuneena jo suunnittelen seuraavaan tuorepuuroni sisältöä. Millaisia ovat teidän puurosuosikkinne?  
 
(Kattava valikoima tuorepuuroon sopivia superfoodeja sekä muita ravinteita löytyy Hyvinvoinnin Tavaratalosta. Superfoodeista näytti olevan vieläpä 20% alennus 24.5 saakka, jonka ainakin itse aion hyödyntää. ;) )
 

16 kommenttia:

  1. Tuorepuurot on herkkua! Mun perussettiin kuuluu kaurahiutaleita, banaania, pähkinöitä, maitoa ja jotain marjoja tai maapähkinävoita. Niin ihanan helppoa, kun aamulla ei tarvitsekaan nähdä vaivaa aamupalansa eteen, sen kun ottaa puuron jääkaapista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helppoa tämä kyllä on! Kiitos vinkeistä, Nelli, tuo maapähkinävoi etenkin kuulostaa tosi hyvältä! :)

      Poista
  2. Ei ole tullut kokeiltua noita tuorepuuroja mutta pitää testata, näillä saisi vaihtelua kivasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kiva saada jotain vaihtelua siihen "peruspuuroon", vaikka niistäkin kovasti tykkään. :)

      Poista
  3. En ole ikinä tehnyt, mutta uskon että tuo pitää vatsan täytenä pitkään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon proteiininjauhe teki puurosta todella täyttävää. Varmasti saisi mahan täyteen ilman sitäkin. :)

      Poista
  4. Hmm, kieltämättä kuulostaa erikoiselta. Täällä siis toinen uusia juttuja epäilevä, hei vaan. :D Tuollainen nopea, täyttävä aamupala vaikuttaa kuitenkin näppärältä! Ja varmasti on terveellinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, mukava kuulla, etten ole ainoa skeptikko trendijuttujen suhteen! :D Näppärä tämä tosiaan on. Aamulla riittää, kun nostaa pois jääkaapista. :)

      Poista
  5. Sinähän innostuit nopsasti testaamaan! Meillä tuorepuuro sekoitetaan aamulla ja sillä aikaa kun kaurahiutaleet turpoavat ja marjat sulavat ehditään hoitaa muut aamutoimet. Puuroon laitan kaikessa yksinkertaisuudessaan jugurttia / rahkaa / marjakeittoa / piimää (tai sekoitus joistakin näistä) nesteeksi, joukkoon kaurahiutaleita, pähkinöitä ja siemeniä sekä jäisiä marjoja. Tarpeen vaatiessa hieman hunajaa makeutukseksi. Hyvältä kuulostaa sinunkin versiosi - täytyypä testata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun innostun jostain, pitää kokeilemaan päästi heti -kuten nytkin. :) Kiitos vinkeistä raaka-aineiden suhteen. Tuorepuuro nro 2 lähtee pian kokeiluun. :)

      Poista
  6. Minä oon miettinyt, että onko vähän ällöä syödä kylmää puuroa? En ole koskaan kokeillut tuorepuuroa.. Kun ei oikein lämminkään puuro maistu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse ajattelin vähän samalla tavalla, mutta tällainen tuorepuuro eri höysteillä on kuitenkin aika eri juttu, kuin ihan perus kaurapuuro. Hyvin maistui kylmänäkin. :)

      Poista
  7. Olen kyllä skeptisesti suhtautunut tähän "trendiin", mutta ohjeesi näyttää niin hyvältä, että pakkohan tällaista on kokeilla, kun olemme miettineet jo jonkin aikaa ruokaremonttia mieheni kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama homma, kesti tovin, ennen kuin lämpenin edes koko ajatukselle. :D Onneksi tätä voi soveltaa mielen mukaan, joten vaihtoehtoja löytyy. Tsemppiä ruokaremonttiin! <3

      Poista
  8. Mulla on tuorepuuroihin semmonen viharakkaussuhde. Osa resepteistä maistuu liisteriltä ja osa taas on parempaa kun mitkään herkut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan, näemmä näissäkin on eroja. :) Kylmä puuro mielestäni kaipaa kyllä jotain makeutta, jotta se liisterin maku pysyy loitolla. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!