sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Pähkinäinen vaniljatuorejuusto-bostonkakku

 
Erilaisten reseptien testailu ja muokkailu on itselleni ihan luontevaa. Myös suolaisten leipomisten ja makeiden kahvipöydän tarjottavien valmistaminen on ihan hyvin hanskassa. Mutta entä, kun on kyse ihan tavallisimpien leivonnaisten tekemisistä? Peruspullaa tai korvapuusteja en ole leiponut valehtelematta kymmeneen vuoteen. Ja mitä pullaan tulee, liekö olen itsenäisesti leiponut koskaan vaikka niinkin tavallista asiaa, kuin voisilmäpullia... Totesinkin, että tuonkin taidon voisin opetella.
 
Koska aioin pyhittää sunnuntain kodille ja perheelle, olin jo muutama päivä takaperin päättänyt, että voisimme pikku tipun kanssa leipoa jotain, mihin kaksivuotiaskin voi osallistua suhteellisen jouhevasti.
 
Aloin tietenkin kahlaamaan läpi yksinkertaisia reseptejä ja päädyin bostonkakkuun. Hyvän ohjeen löysin Valion sivuilta. Mutta sitten jääkaapin sisältöä tarkastellessa totesin, että sieltä löytyy jotain, minkä voisi jo käyttää pois. Joten niin lähdettiin sooloilemaan tämänkin reseptin kanssa. Ja onneksi lähdin, koska lopputulos on todella mehevä ja maukas!
 
 

Pähkinäinen vaniljatuorejuusto-bostonkakku

 
Taikinan valmistin Valion reseptiä käyttäen . Täyte puolestaan koostui seuraavista raaka-aineista:
 
 • 200 g vaniljatuorejuustoa
 • 1 dl maapähkinävoita
 • 1 rkl vaahterasiirappia
 • 1/2 dl rusinoita
 • 3 rkl hampunsiemeniä
 
Sekoitin keskenään tuorejuuston, maapähkinävoin ja vaahterasiirapin. Levitin kaulitulle taikinalle ja ripottelin päälle rusinat ja hampunsiemenet. Sitten jatkoin taas reseptin mukaan, mutta bostonkakun pinnan voitelun ja koristelun jätin tyystin väliin.
 
Maapähkinävoin pieni suolaisuus taittaa mukavasti muuten niin makeita makuja. Hampunsiemenet ja rusinat tuovat pullaan rakennetta; itse ainakin pidän siitä, että on pureskeltavaa.
 
Päiväkahville nostin esiin syksyiset kynttilät, jotka sateiseen päivän sopivatkin hyvin. Samalla nautin kiireettömyyden tunteesta, koska tänään huilataan ja ladataan energiaa uuteen viikkoon. <3
 
 

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihan hyvältä.. Itse en vielä tuohon kyllä uskalla ;) Pysytään toistaiseksi näissä helpommissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ne helpoimman oloiset kosahtaa aina tavalla tai toisella! Milloin ei nouse taikina ja milloin kypsennys epäonnistuu... Mutta tämä ei ole vaikea ohje, vaan helppo ja herkullinen! :)

   Poista
 2. Ojoi mikä täyte. Olen tehnyt suolaista versiota aurajuustosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, aurajuusto sopisikin hyvin! Sitä sitten seuraavaksi! :)

   Poista
 3. Oi, nam! Ottaisin palan, kiitos :D Täytyy testata tämä resepti joku viikonloppu :)

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa ihanan herkulliselta! :) Pääsisipä maistamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On herkkua! :) Laitoinkin jo osan pakastimeen, kun on liian houkuttelevaa. :)

   Poista
 5. Testasin tänään, aivan ihana tuli! Kiitos tästä :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!