maanantai 26. lokakuuta 2015

Hyvinvointi10: Hemmottelun osuus

Syksyn mittaan olette päässeet seuraamaan osallistumistani IWELLON kymmenen viikon hyvinvointivalmennukseen. Valmennus ja yhteiset tapaamiset huipentuivat lauantaina hemmottelupäivä, jonka meille oli orginisoinut Kerttu Modernisti Kodikas -blogista.
 
Aamu alkoi kuntotestillä. Sillä samalla, jonka teimme valmennuksen alkaessa. Uusia tuloksia verratessa aiempiin hämmästyin iloisesti: tulokset olivat parantuneet! Vaikka mitään radikaalia muutosta ei ollut tapahtunut ja pohjakuntonikin oli ihan kohtuullinen, on syksyn suunta selkeästi ollut oikea. Tulosten näkeminen ihan konkreettisesti numeroina myös kannustaa ylläpitämään omaksuttuja tapoja jatkossakin.
 
Kuntotestiin jälkeen siirryimme Sisustuskahvila De Cafe:n Jyväskylän torikeskukseen, joka tarjosi meille salaattilounaan ja kahvit. Olen käynyt samaisessa kahvilassa muutaman kerran aiemminkin, ja tällä kertaa valitsin runsaalta listalla kana-halloumisalaatin. Lounaan ohessa jaettiin kuulumisia ja tuntemuksia yhteiseltä kymmenen viikon valmennukselta, ja todettiin, että tällä porukalla touhutaan jotain jatkossakin.
 


 
De Cafe on mielenkiintoinen paikka siinäkin mielessä, että monipuolisen kahvilavalikoiman lisäksi myös sisustuotteet ovat myynnissä. (Ja minä tykkään katsella kahviloiden sekä ravintoloiden valikoimaa myös sillä silmällä, että niistä saa loistavia ideoita omiin ruoanlaittorutiineihin ;))
 

 
Lounaan jälkeen oli vuorossa päivän toinen sporttinen osuus. Arvaatteko minkä lajin pariin siirryimme? No tankotanssin! Itselläni on lajista kyllä useamman vuoden harrastelijakokemus, mutta edellisen tankoilukerran ja lauantaisen kerran väliin mahtuu kolme vuotta, yksi raskaus, yksi synnytys, muutama lisäkilo ja tietenkin ne kaikki edellisiin liittyvät kehon ja elämäntapojen muutokset.
 
Mielenkiinnolla lähdinkin tunnustelemaan, onko mitään jäänyt mieleen. Laji oli aivan yhtä kiva kuin muistinkin: koko keho pääsee tehokkaasti töihin yhdellä kertaa. Tarvitaan myös voimaa, tekniikkaa ja aivotyötäkin. Taisin  kokea jonkinlaisen uudelleen hurahduksen lajin pariin, koska jo puolivakavissani kävin tutkimassa tuntivalikoimaa. 
Tunnin meille tarjosi Tankotanssikoulu Ready Set Pole, joka löytyy Jyväskylästä, osoitteesta Cygnauksenkatu 3 (Toinen koulu löytyy Kuopiosta). Tankotanssin lisäksi RSP:llä on mahdollisuus harrastaa muun muassa ilmajoogaa ja rengasstrapetsia.
 
Nyt blogin lukijoillakin on mahdollisuus hyödyntää mukava alennus tunneista: Tankotanssin Starttikurssi -25% ja Ilmajoogan Starttikurssi -25%. Starttikurssin sisältö on suunniteltu ensikertalaisille  ja se onkin helpoin tapa tutustua lajiin. Ale voimassa su 7.11.2015 saakka. Ilmoittautuminen netin kautta:
Jyväskylän kurssille: http://www.readysetpole.fi/jyvaskyla/nain-aloitat/
Kuopion kurssille: http://www.readysetpole.fi/kuopio/nain-aloitat/
Kirjoita ilmoittautuessasi lisätiedot kenttään “Kuiskauksia” -25%, niin saat alennuksen.
 
Tankotanssiohjaaja Heidi piti meille mukavan ja tehokkaan reilun tunnin kestäneen opetuksen, sekä kertoi koulusta ja lajista. Heidi myös näytti muutamia huikeita liikkeitä, joihin taipumiseen itse voin vain haaveilla. Tunnilta poistuikin selkeästi iloinen ja virkistynyt IWELLOjengi.
 
 
Päivä ei suinkaan päättynyt tankotanssiin, vaan jatkui iltaan asti. Siitä, millaisten asioiden ja kokemusten pariin tuosta siirryimme, kerron lisää toisessa postauksessa.
 

 

11 kommenttia:

 1. Tankotanssi kiinnostaisi hurjan paljon, mutta täällä "korvessa" sitä ei ole :) Ilmajoogaa testasin kesällä ja ihastuin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua puolestani kiinnostaa tuo ilmajooga, koska se on vielä tyystin testaamatta. Mutta ihan varmasti kivaa! :)

   Poista
 2. Ai että mitä herkkuja <3 Ja tuo tankotanssi on varmasti jänskää ja haastavaa puuhaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oli oikea herkkupäivä. :) Tankotanssi on ihana laji, suosittelen kokeilemaan jos on siihen mahdollisuus. :)

   Poista
 3. Onpa ollut mukava päivä! Tankotanssia olisi kyllä mukava joskus kokeilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kaikin puolin hieno päivä. :) Kokeilemaan vaan, aivan mahtava laji! :)

   Poista
 4. Tuo tankotanssi olisi sellaista mitä itsekin haluaisin kokeilla :) Ihanan oloinen päivä ollut teillä :) Mukavaa alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kokeilemaan, koska laji samalla hauska ja todella tehokas! Päivä oli ihana ja meni aivan liian nopeasti... Mukavaa loppuviikkoa! <3

   Poista
 5. Oi tankotanssi on kyllä hauskaa! Tosin paljon vaikeampaa miltä näyttää, ja erittäin fyysistä! Sitä löytää seuraavana päivänä itsestä aivan uusia lihaksia... :D Oon pari kertaa lajia kokeillut, ja joskus tekisi kyllä mieli käydä jokin alkeiskurssi! Teillä on kyllä ollut oikein ihana päivä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tiedän mistä puhut! :D Seuraavana (ja monena sen jälkeen) päivänä olin tosiaan aistittavissa, että treenattu on. Minuakin polttelisi aloittaa tankotanssi harrastus taas. :)

   Poista
 6. Ihana postaus Niina, mukava kuulla että viihdyit meidän tankotanssitunnilla! Tulehan ihmeessä takaisin lajin pariin, sehän meni sulla niin hyvin tauonkin jälkeen. :) -Tiia/Ready Set Pole

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!