keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Avokadopasta ja muita maukkaita kasvisruokia

 
Keittiössämme käy taas kuhina, kun ihan koko ajan tekee mieli laittaa ruokaa, leipoa ja kokeilla uusia reseptejä. Flunssakauden jälkeen päätin taas panostaa entistä enemmän ravintoon ja huomasinkin saavani lisää energiaa terveellisestä ja monipuolisesta ruoasta. Kasvisruoat ovat omia suosikkejani ja saamastani Paastosta pääsiäiseen -kirjasta on löytynyt jo monta hyvää.
 
Paastosta pääsiäiseen sisältää nimensä mukaan runsaasti paaston ja pääsiäisen ajan ruokaohjeita. Reseptien lisäksi kirjassa on mielenkiintoista tietoa paaston ajasta ja siihen kuuluvasta ruokakulttuurista. Paastosta pääsiäiseen on tehty yhteistyössä Valamon luostarin kanssa.
 

 
Kirja on jaettu kolmeen osaan. Se alkaa laskeutumisajasta suureen paaston, josta siirrytään toiseen osaan eli paastoon ja kolmannessa osassa koittaa jo juhla. Alussa päästään tutustumaan mm. bliniviikkoon, toisessa osassa käytetään runsaasti vihanneksia, kasviksia, sieniä, marjoja, pähkinöitä ja kasvisperäisiä öljyjä. Kolmannesta osasta löytyy juhlavia ja runsaita reseptejä, sekä muutama kalaruokakin. Miltä kuulostaa viinissä keitetty lohi, Laatokan Valamon pasha tai rahkapiirakka? Herkulliselta ainakin minun mielestäni.
 

 
Vaikka paasto ei henkilökohtaiseen elämääni kuulukaan, tutustun mielelläni erilaisiin perinteisiin ja tapoihin. Muutenkin lueskelen mielelläni keittokirjoja, joista varsinaisten reseptien lisäksi löytyy jotain ekstraa. Omaan käyttöön olen kirjasta löytänyt jo monta kelpo ohjetta ja kokeilut jatkuu. Pääsiäispöydästämme tulee myös löytymään jotain Paastosta pääsiäiseen -teoksen innoittamana.
 
Viimeisimpänä kokeilussa oli joku vuosi sitten blogeissakin vilissyt hittiruoka, avokadopasta. Tämä kyseinen, alla oleva ohje oli hieman erilainen, kuin aiemmin tekemäni versiot. Maukastahan siitä tuli, ja ihanan värikästäkin. Ohjeesta poiketen lisäsin annoksen päälle tuoretta basilikaa sekä mustapippuria. Tällä ohjeella tulee avokadopastaa suuri kulhollinen.
 
 
 

Avokadopasta

 
400 g pastaa
 
1 rkl kurkumaa
2 salottisipulia pilkottuna
1/2 kesäkurpitsaa kuutioituna
1/2 punainen paprika kuutioituna
1 1/2 dl kasvisjugurttia
1 avokado pilkottuna
1 lime
suolaa
mustapippuria
öljyä
 
Kypsennä pasta. Kuumenna pannussa öljy ja lisää siihen kurkuma. Kuullota siinä sipulit, lisää kesäkurpitsa ja hetken kuluttua paprika. Paista hetki, mutta älä anna paprikoiden pehmentyä liikaa. Lisää jugurtti, suola ja pippuri. Peitä pannu kannella ja siirrä hetkeksi syrjään. Lisää yhden limen mehu avokadokuutioiden joukkoon ja sekoita kevyesti. Sekoita pastan sekaan kasvis-jugurttiseos ja avokado. Tarjoile heti.
 
 
Kirja on saatu kirjan kustantajalta, Maahenki Oy:ltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!