perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pieni haaste, iso ilo.

 
 
Vuoden vaihteessa kerroin, että yksi tavoitteistani/ unelmistani tälle vuodelle on opetella tekemään kauniita täytekakkuja. Tai no, ylipäätään täytekakkuja. Tässä se nyt on. Ensimmäinen. Ihan itse tehty, alusta loppuun.
 
 
Olen jo aiemmin kertonut, etten ole mikään kakkuleipuri. Yritykseni kauniista pursotuksista ovat päättyneet kuin kanan lento, eikä vähiten huonojen välineiden vuoksi. Homma on siis tuntunut niin haasteelliselta, että olen jättänyt sen suosiolla muille. Mutta nyt, kun on omaa perhettä ja enemmän perhejuhlia ovat kakutkin alkaneet kiinnostaa ihan eri tavalla.
 
Jo loppuvuonna hankin kunnollisen pursottimen ja muutaman tyllan. Alkuviikon surffailin kakkuohjeiden ja pursotusmallien maailmassa. Eilen tein kakkupohjat ja täytin kakun. Aamulla valmistin kuorrutuksen ja aloin hommiin. Niin vain saatiin ihan kelpo kakku päiväkahveille. Vielä tarvitaan harjoittelua, mutta melko tyytyväinen olen.
 
 
Haaste se on pienikin haaste elämässä. Ja yhden tavoitteen saavuttaminen: se vasta hyvälle tuntuukin.
 
 
 
 

14 kommenttia:

 1. Kaunis!

  Mä myös haluaisin opetella pursottamaan kauniisti. Pitäisi vain saada enemmän syöjiä, ettei miehen kanssa vedetä ihan övereitä. :D Mä ostin myös joskus viime vuonna hyvät välineet pursottamiseen ja ero halpoihin muovitylliin oli kyllä huima!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kunnon työvälineillä pursottaminen oli helpompaa, kuin arvasinkaan! Odottelen jo seuraavia juhlia, että pääsen leipomaan ja kutsumaan monta kakunsyöjää paikalle. :)

   Poista
 2. Tosi hieno ihan ekaksi kakuksi! Mä oon viime aikoina päällystänyt kakut sokerimassalla, pääsee paljon helpommalla. Varsinkin näin talviaikaan kun ei tiedä oikein mitä kakun koristeeksi laittais. Mansikkakakkuhan on sitten kesällä ehdoton :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Tuohon sokerimassaan pitäisikin tutustua, kunhan perehdyn ensin tähän pursottamiseen.
   Mansikkakakku, oi nam! Se on yksi kesän parhaita juttuja. :)

   Poista
 3. Onnea tavoitteen saavuttamisesta :) Kaunis kakku! Tuollaisten tavoitteiden saavuttamisesta tulee tosi hyvä mieli.

  Minä olen kakkuasioissa ihan päinvastaisella linjalla, sillä päätin luovuttaa. Olen niin pitkään harjoitellut, yrittänyt, on välineetkin, mutta en vain osaa. Ja olen ajatellut, että kaikkea ei voi vaan osata. Osaan kyllä tehdä hyvänmakuisia kakkuja, mutta koristelu ei onnistu ja kakkujen tekeminen on niin järjetöntä säätämistä, että se ei maksa vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu-Maaria! Tuntuu kyllä kivalta, kun kakut ovat olleet minulle sellainen mörkö, mistä en uskonut koskaan selviäväni kunnialla. :)

   Ja niinhän se on, ettei kaikkea tarvitse osata, eikä opetellakaan. On monia asioita, jotka pitäisi tai saattaisi olla helppojakin, mutta en vaan saa aikaiseksi perehtyä, eikä mielenkiintokaan riitä niin pitkälle. Yksi näistä on esimerkiksi ompelu, se ei ole minun heiniäni lainkaan.

   Poista
 4. Kaunis kakku ja erittäin onnistunut. Haluaisin itsekin osata erilaisia uusia pursotuksia. Mukavaa viikonoppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! <3 Olen itsekin tyytyväinen tähän ja tästä sai lisää pontta tekemiseen. Hyvää viikon alkua! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!