torstai 12. kesäkuuta 2014

Basilikalla maustetut ohraleipäset




Sadepäivän ratoksi leivottiin leipäsiä. Alkuperäinen ohje löytyi Ohrahiutalepaketista, ja sitä pikkaisen sovelsin. Nämä on maukkaita ja helppoja.

Pienet ohraleivät 12 kpl

3 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl ohrahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

Yrttiöljy

1/4 dl rypsiöljyä
1 tl kuivattua basilikaa

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen suola ja sokeri. Sekoita keskenään ohrahiutaleet ja hiiva. Sekoita nesteeseen. Lisää vehnäjauhot ja öljy ja alusta taikina tasaiseksi.
Kohota liinan alla 30 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa tasaiseksi. Jaa 12:n osaan. Nostele palat leivinpaperille ja taputtele tasaisiksi, pieniksi leipäsiksi, halkaisijaltaan noin 9 cm:ä. Anna kohota liinalla peiteltynä noin 30 minuuttia.
Valmista yrttiöljy. Painele kohonneisiin leipiin kuoppia sormella ja ripottele pinnalle yrttiöljyä. Paista 10 minuuttia uunin keskitasossa.




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!