sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Porkkana-sitruskakku





Tänään olikin aurinkoinen ja lämmin päivä. Pitkästä aikaa teki mieli leipoa jotain makeaa. Leivoin porkkanakakun, mutta ihan perinteisimmästä poiketen maustoin sen sitruksilla ja paistoin pyöreässä vuoassa. Maistui. <3

Sitruunainen porkkanakakku pyöreään vuokaan

Pohja:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl suolaa
4 porkkanaa
1,5 dl öljyä

Kuorrute:
400 g sitruuna-tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl appelsiinimehua

Koristelu:
Mantelirouhetta
Strösseleitä

Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahto kuivien aineiden sekaan, ja sen jälkeen raastettu porkkana ja öljy. Paista pyöreässä (halkaisijaltaan n.25 cm), jauhotetussa irtopohjavuoassa 45 minuuttia 190c:ssä.

Kun kakku on paistunut, irrota vuoasta ja anna sen jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla aineet keskenään. Lisää tomusokeri siivilän läpi, jotta kuorrutteesta tulee tasainen. Mehun määrää voi vaihdella, kunhan kuorrute on notkeaa ja levittyy hyvin.

Kuorruta kakku ja anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Koristele mantelirouheella ja strösseleillä.



 

1 kommentti:

  1. Näyttääpäs hyvältä, itse kerään aina hyviä reseptejä talteen ja tässä voisi olla yksi toteuttamisen arvoinen! Kiva pieni yksityiskohta tuo sitruunanmaku :)

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!