sunnuntai 31. elokuuta 2014

Keittiökosmetiikkaa: Manteliöljy

Edellisessä postauksessa (sinne pääset TÄSTÄ) kerroin puuhasteluista keittiössä erilaisten öljyjen ym. parissa. Seuraavaksi kokeiluun pääsi minulle jo tutumpi manteliöljy.
Raskauden alkuaikoina luin jostain, että manteliöljy ehkäisee raskausarpien syntymistä. Käytin sitä kosteusvoiteen tavoin läpi koko raskausajan, ja ajoittain sen jälkeen. Raskausarvilta säästyttiin. Vain pari pientä arpea ilmaantui, mitkä nekin katosivat hyvin nopeasti. Liekö öljyllä sitten ollut osuutta asiaan, mutta itse ainakin uskon niin.
Manteliöljyn kerrotaankin suojaavan ja ravitsevan ihoa, sekä edistävän verenkiertoa. ´
Koostumukseltaan se on huomattavasti ohuempaa, kuin esimerkiksi risiiniöljy, joten se sopii käytettäväksi hyvin koko vartalolle. Hinta apteekissa 100ml/7,€.




Manteliöljy sopii käytettäväksi:
  • Vartalolle ja kasvoille kosteusvoiteen tapaan
  • Hiusten hoitoon
  • Hierontaöljynä
  • Kylpyöljynä
  • Meikinpoistoon
  • Auringonpolttamiin ja palovammoihin
Halusin kokeilla, kuinka eri öljyt toimivat yhdessä. Valmistin kasvovoiteen, jonka reseptin bongasin viime viikolla Keskisuomalaisesta.

Kasvovoide (Sopii kaikille ihotyypeille)

1 rkl manteliöljyä
2 rkl kookosöljyä
2 tippaa omenaviinietikkaa
pisara laventeliöljyä ( Muukin eteerinen öljy sopii tai sen voi jättää kokonaan pois)

Sulata kattilassa vesihauteessa kookosöljy ja manteliöljy. Lisää mukaan omenaviinietikka ja mahdollinen eteerinen öljy. Sekoita, kunnes seos viilenee voidemaiseksi. Purkita voide ja säilytä viileässä.




Olen käyttänyt voidetta nyt muutaman kerran, ja pakko on kehua! Se levittyy hyvin, imeytyy hyvin ja tuoksuu äärettömän hyvälle. Ihosta tulee pehmeä, muttei öljyinen. Tätä onkin hyvä valmistaa pieniä määriä kerrallaan. Koska itse valmistettu kosmetiikka ei sisällä varsinaisia säilöntäaineita, sen säilyvyys on rajallinen.

Hyvä, kun nyt löytyi pilttipurkeillekin jatkokäyttöä. :)


Elokuu alkaa olla lopuillaan, ja on ihan virallisesti syksy. Syksy tuo tullessaan aina jotain uutta, vähintään harrastuksia. Meillä on Pikku-Bambin kanssa ensi viikolle tiedossa kaikenlaista. Ja äidillekin luvassa lisäpotkua liikunnan harrastamiseen. Vihdoinkin. :)

4 kommenttia:

  1. Aah, et ymmärrä kuinka innoissaan täällä ollaan näistä postauksista. Varmaan kävelen kauppaan ja ostan jokaikisen purnukan mistä kerrot ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät! Näitä on nimittäin luvassa vielä MONTA! ;)

      Poista
  2. :) mä lähden kanssa manteliöljykauppaan!
    Öljyistä tuttu mulle entuudestaan ruokaöljyjen lisksi on vehnänalkioöljy ja se oli ainakin tosi tehoks! Ostin sen jotta raskautuisin helpommin ja olin raskaana jo samana päivänä purkin ostosta ennenkuin olin kerennyt edes korkkia avata :D

    VastaaPoista
  3. Ahahahaa! Kyllä luonnon öljyt vaan on tehokkaita! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!