tiistai 2. syyskuuta 2014

Päivä kotieläinpihalla ja syyskuun uudet tuulet

Viikonloppuna teimme retken seutukunnalla sijaitsevaan kotieläinpihaan. Tätä reissua oli suunniteltu jo alkukesästä saakka. Viime hetkellä huomasimme, että aukioloajat typistyvät syyskuussa. Päätimme hyödyntää vielä sunnuntain aukiolon ja viettää hieman meille epätyypillisen viikonlopun. Hyvillä eväillä varustautuneena lähdimme matkaan tyttären ensimmäisten päiväunien jälkeen.Paikan löytäminen ei ollutkaan ihan yksinkertaista. syrjäseudulla sijaitsevat kotieläinpihan opasteet olivat aika huonot (ts. olemattomat). Vielä pihaan saapuessa emme olleet täysin varmoja, olemmeko oikeassa paikassa. Auton eteen piehtaroimaan tullut aasi kuitenkin paljasti, että ollaan siellä, missä pitikin.
Pihassa lähes kaikki eläimet saavat tosiaan kulkea vapaana. Itse aluksi hieman hätkähdin, koska eihän se ole mitenkään tavallista, että aasi tai sika puskee jalkaan kiinni ja kerjää silitystä. Alkuihmetyksen ja paikkaan tutustumisen jälkeen nautimme kaikki toden teolla. Eläimet kyseisessä paikassa ovat kesyjä ja ihmisiin tottuneita. Eritysesti mieleen jäi ankka, joka oli hautonut kanan munia, ja nyt kasvatti poikasia omiaan.


Meillä oli mukana eväsleipien lisäksi myös grillattavaa. Siihen tuhrautuikin tovi, että saimme hyvät tulet ja hiilloksen aikaan. Onneksi ei ollut kiire mihinkään, joten ei sen niin väliä.Oli ihana nähdä, kuinka lapsikin nautti eläinten katselusta ja läheisyydestä. Eikä aristellut yhtään, vaan rohkeasti ilmaisi kiinnostuksena. Myös vanhemmille tämä päivä teki hyvää. Kaikkien ärsykkeiden ulottumattomissa, tuulipuvut päällä, hyvällä mielellä varustettuna, raikkaassa syysilmassa. Oli vaan mukavaa, ihan kuin pienellä lomalla olisi ollut arjen keskellä.Syyskuussa on tarkoitus (taas) aloittaa aktiivisempi liikkuminen ja jumppailu. Vaikka omat tottumukset eivät ihan retuperällä olekaan, on aina mukava kokeilla uutta ja saada hieman lisäpotkua harrastamiseen. Ruokailutottumuksiakin on tarkasteltu. Aamut on aloitettu erikoiskahvilla ja maukkaalla puurolla.
Ihanaa, kiva kun tulit, syyskuu. <3


 

2 kommenttia:

  1. Missä tuollainen piha oli? Oletteko käyneet Lievestuoreella? Siellä on myös tosi kiva eläinpiha. Sekin on jossain ihan korvessa tosin :) Voi kun itsekin saisin aikaiseksi lenkille tai salille lähteä. Viime vuoden liikuin kai liikaa kun tänä vuonna homma jotenkin takkuaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo piha on Villikili Laukaassa. Vielä emme ole Lievestuoreella käyneet, mutta se on suunnitelmissa. :) Tänään kävin lähes parin vuoden tauon jälkeen ryhmäliikuntatunnilla, ja kyllä vaan kannatti. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!