keskiviikko 20. elokuuta 2014

Lohta kasviksilla. Ja vähän marinaakin.

Laitoin pitkästä aikaa päivälliseksi lohta. Kesä on mennyt ruokailujen suhteen aika pitkälti helpoimman kaavan mukaan. Niillä superhelteillä uuniakaan ei viitsinyt liikoja lämmittää. Nytpä ei ole enää huolta helteistä, joten senkin tekosyyn saa unohtaa ja taas panostetaan ruokailuihin.

Loihdin uunikasviksia ja lohta, mikä on oikeasti tosi helppo ruoka valmistaa. Pilkoin kasvikset eli:
  • Perunaa
  • Porkkanaa
  • Papuja
  • Sipulia
  • Valkosipulia




Kasvikset oliiviöljyllä voideltuun vuokaan. Sekaan vielä oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria ja timjamia. Uunissa keskitasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Tämän jälkeen suolalla ja pippurilla maustetut lohipalat asetellaan kasvisten päälle ja paistetaan toiset 20 minuuttia.

Kasvisten ja lohen kanssa meillä oli myös vihreää raastesalaattia ja appelsiiniviipaleita. Appelsiiniviipaleita siksi, että se sitruuna unohtui ostaa.

 

 
 
Olin päättänyt, etten valita näistä keleistä. Niille ei mitään voi ja nehän kuuluu jokaiseen vuodenaikaan. Mutta miksi hitossa se sade alkaa AINA juuri sillä hetkellä, kun olen saanut lenkkarit jalkaan ja ulko-oven auki? Kesä on mennyt niin löysäillessä, että nyt on ryhdistäytymisen aika. Motivaatiota siis olisi, mutta lapsen kanssa ei ihan kaatosateessa lenkkeillä. Käykö tässä oikeasti niin, että joudun turvautumaan kuntosaliin? Vähintään joku tehokas kotijumppa on nyt paikallaan. Mistäs mä nyt sellaiseen ohjeet loihdin?

 

6 kommenttia:

  1. Oi miten herkullisen näköistä, ja terveellistä!! Mullakin on lenkkeily ollu melkein kuukauden tauolla, mutta nyt taas parin viikon ajan on motivaatiota löytyny. Itekseen on jopa kiva juosta sateessa, mutta lapsen kanssa ei kyllä tulis mitään..

    VastaaPoista
  2. Tulipas nyt nälkä kun katsoin nuita lohikuvia! Syksy on mun lempi vuodenaika mutta kyllä kieltämättä ketutti kun olin lenkillä 3.5km päässä ja alkoi sataa kaatamalla vettä. En ole ehkä ikinä juossuut tuota matkaa niin nopeasti kotiin.

    VastaaPoista
  3. Syksystä pidän minäkin, kun yleensä lenkkikelit on kivat. Viime aikoina yllättäneet kaatosateet taas ovat olleet kaikkea muuta. :D

    VastaaPoista
  4. Ihanan oloinen resepti. Näyttää niin herkulliselta, että pääsee meillä testiin. :) Lueskelin muitakin postauksia ja jään seuraamaan blogiasi!

    Sanni / suoraansydamesta.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini, tervetuloa! :) Tällaiset helpot, mutta herkulliset reseptit ovat suosikkejani. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!