maanantai 29. syyskuuta 2014

Puolivalmisteita ja kiusauksia

Aiemmin (lue: aikana ennen lasta) suhtauduin vähän skeptisesti puolivalmiisiin ruokiin. Joskus harvoin saatoin ostaa jonkun pakastekasvispussin tai esipaistetun patongin, mutta siihen se sitten jäikin. Kuten monella muullakin elämän saralla, myös tällä, ovat ajatukseni muuttuneet. Arkeni pelastus ovat pakastevihannekset, joita meillä löytyy nykyään aina. Olen säästänyt huimasti aikaa kauppareissuissa ja pilkkomisoperaatioissa. Tämähän ei tarkoita sitä, etteikö meillä olisi tuoreita kasviksia lainkaan. Salaattiin ym. löytyy tykötarpeet aina ja hedelmät ovat poikkeuksetta tuoreita. Uunissa valmistettaviin kiusauksiin ym. käytän usein sulassa sovussa sekä pakastetta, että tuoretta kasvista.



Pari kertaa kuukaudessa teen broilerikiusausta peruna-sipulisekoituksesta, broilerinfileestä ja ruokakermasta. Mukaan kiusaukseen lisään mielen mukaan mm. juustoja, erilaisia vihanneksia ja mausteita. Viime kerralla lisäsin sipulia, porkkanaa, purjoa ja feta-juustoa, sekä yrttimausteita. Tämä kiusaus on siitäkin mukava ruokalaji, että siihen voi käyttää melkeinpä mitä vaan. myös pelkkä kasvisversio toimii.



Pikku-Bambimme on osittain siirtynyt syömään samoja ruokia kuin me vanhemmat. Tästäkin ruokalajista valmistin hänelle oman version vähemmän maustettuna. Kylläpä se maistuikin hänelle hyvin. :)



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!