torstai 25. syyskuuta 2014

Nuudeli-kasvis pika-ateria

Bravuurini nopean, terveellisen ja maukkaan itse valmistetun aterian kategoriassa on nuudeli kasviksilla ja tofulla. Nuudelin keittämiseen menee muutama minuuttia, kasvisten pilkkominen ja kypsentäminen Al Dententeksi ei vie sen enempää aikaa. Yhtä hyvin tähän voi käyttää myös pakastekasviksia, kuten wokki-vihanneksia. Ainoa mikä vie hiukan enemmän aikaa, on tofun marinointi, mutta myös tämän kohdan voi ohittaa.
Aloitin pilkkomalla ja valuttamalla tofun. Sen jälkeen maustoin sen valkosipulilla, soija-kastikkeella ja mustapippurilla, ja laitoin jääkaappiin maustumaan. Maustumisen aikana pilkoin kasvikset.
Seuraavaksi nuudelin keittämiseen. Samalla kuumensin pannulla öljyn, johon lisäsin curry-maustetta. Sitten paistoin tofun palat niin, että ne saivat kauniin värin. Pannulle tofun sekaan sipuli, porkkana, kesäkurpitsa, omenan palat ja pähkinät. Mausteena käytin aiemmin mainittujen lisäksi paprikajauhetta, kurkumaa ja juustokuminaa. Sitten vaan valutetaan kypsästä nuudelista keitinvesi pois. Seuraavaksi nautitaan ruoasta.Keittiön puolella on käynyt vilske viime aikoina. Armotonta suunnittelutyötä, toteutusta vaihtelevalla menestyksellä ja pursuavaa pakastinta... En osannut arvata, että 1-vuotissyntymäpäivillä voi olla näin työllistävä vaikutus. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!