sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Keittiökosmetiikkaa: Kookosöljy

Olen ihan mielettömän ihastunut kookosöljyyn. Aloitan aamuni lisäämällä kaurapuurooni puoli teelusikallista kookosöljyä marjojen ja raejuuston lisäksi. Lisään sitä myös smoothien ja rahkan sekaan. Voisin syödä sitä jopa pelkiltään, mutta ainakin toistaiseksi olen malttanut mieleni.

Kauneudenhoidossa käytän kookosta vartalo- ja kasvovoiteena sellaisenaan, tai seoksena muun öljyn kanssa. Kookosöljy on aika paksua, joten pienikin määrä riittää. Liian tuhti annos imeytyykin huonommin ihoon. Aiempaan postaukseen itsetehdystä voiteesta pääset TÄSTÄ. Purkki kookosöljyä maksaa tavallisessa ruokakaupassa noin kahdeksan euroa.


Hiusnaamiona kookosöljy on ihan lyömätön! Öljy levitetään kuiviin hiuksiin, kiedotaan pyyhe hiusten ympärille ja annetaan vaikuttaa. Ihan huoletta voi antaa vaikuttaa vaikka koko yön yli, ja sitten pestään pois. Teen itse näin ja hiukset ovat hoidon jälkeen takuuvarmasti sametin pehmeät ja kiiltävät. Vinkkinä vielä se, että kannattaa lämmittää pieni määrä öljyä, jotta siitä tulee juoksevaa, ja näin ollen riittoisampaa ja helpommin leviävää.
Kookosöljystä kerrotaan myös, että se:
 • Hoitaa, kiinteyttää ja suojaa ihoa
 • Auttaa haavoja paranemaan
 • Suojaa bakteereilta
 • On hyväksi atooppiselle iholle, aknelle, psoriasikselle ja hyönteisten puremiin
 • Toimii aurinkovoiteena ja auringonoton jälkeen
 • Soveltuu hierontaöljyksi
 • Hoitaa hiuksia
 • Rauhoittaa ihoa mm. sheivauksen jälkeen
Onhan näitä käyttötapoja lukemattomia muitakin. Tässä esimerkkinä vain ne, kuinka kookosöljyä olen itse käyttänyt tai voisin ajatella käyttäväni. Ruoanlaittoon kookosöljy tulee mukaan tiiviimmin, koska niin ihastunut siihen olen. Siitä aiheesta lisää sitten myöhemmin.

6 kommenttia:

 1. Miten tämä lähtee pois hiuksista, jättääkö esimerkiksi rasvaisen näköiseksi, jos pesee öljyn väärällä tavalla pois? :)

  VastaaPoista
 2. Pesen ihan normaalisti, shampoolla kahdesti, niin kuin aika usein teen. Hoitoainetta en laita enää erikseen. Ainoastaan jotain hiuksiin jätettävää hoitoainetta, jos tarve vaatii. :)

  VastaaPoista
 3. Tästä saikin paljon vinkkejä tuohon aineeseen :) olen nimittäin harkinnut sen ostoa jo pitkään ja näiden puheiden jälkeen voisin jopa uskaltaa sitä ostaa ;)

  VastaaPoista
 4. Kaiken lisäksi tälle super-tuotteelle ilmenee jatkuvasti uusia käyttötapoja, joten suosittelen lämpimästi. :)

  VastaaPoista
 5. Ahaa! Se pestään pois! No ilmankos. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sen toki jättääkin hiuksiin, jos imeytyy hyvin. Näin kuulemma jotkut tekevätkin. :) Itse taas tykkään, että hiuksissa ei ole mitään "ylimääräistä".

   Poista

Kiitos kommentistasi!