perjantai 5. syyskuuta 2014

Keittiökosmetiikkaa: Kaakao

Se mikä on hyväksi mielelle ja sielulle, on varmasti hyväksi myös iholle. Kaakao. Tuskin selityksiä kaipaa?

Kaakaovoin kerrotaan tehoavan niin sisäisesti, kuin ulkoisesti. Iholla se korjaa pieniä arpia ja ryppyjä, sekä toimii suojana. Kaakao sisältää myös runsaasti flavonoideja, joten sisäisesti nautittunakin se on hyväksi. Kaakao tekee hyvää ihon pintaverenkierrolle ja kosteustasapainolle. Nyt puhutaan siis tummasta suklaasta, jonka kaakaopitoisuus on yli 90%.


Minäpäs otin ja valmistin suklaanaamion. Tämän kanssa ei ollutkaan niin tarkkaa, vaikka vähän menisi suuhunkin. ;)

Suklaanaamio
1tl kermaa
1 rkl hunajaa
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita aineet keskenään niin, että massasta tulee tasaista. Kaakaon suosittelen lisäämään siivilän läpi paakkuuntumisen estämiseksi. Levitä puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa 10-20 minuuttia. Huuhtele lämpimällä vedellä.

Samalla valmistin itselleni kupin kaakaota. Halusin testata, kuinka hunaja ja kaakao toimivat makuyhdistelmänä. Hyvin toimii, etenkin "pienen" kermalorauksen kanssa. Tuntui hyvältä käpertyä hetkeksi sohvaan nurkkaan suklaanaamion ja kaakaomukin kanssa. Suoda pieni hemmotteluhetki itselle. Kun kasvojen puhdistamisen jälkeen lisäsin vielä tuoksuvan kookoskosteusvoiteen (ohjeen löydät TÄÄLTÄ), tuli mieleen, että tämä on juuri sitä, miten viikonlopun kuuluisi alkaa. <3

 

2 kommenttia:

  1. Täytyykin laittaa nämä ohjeet ylös seuraavaa tyttöjen hemmotteluiltaa ajatellen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyttöjen ilta teemalla suklaa, se vasta olisikin jotain. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!