sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Keittiökosmetiikkaa: Kookos-suolahoito jaloille

Jokin aika sitten ystäväni vinkkasi itselle tekemästään jalkahoidosta kookosöljyllä ja Himalajan suolalla. Päätin eilen illalla, että jotain on tehtävä omillekin kuiville jaloille ja korppukantapäille. Talvi on nähtävästi tehnyt iholle tehtävänsä. Oikein tekee pahaa, kun kuiva kantapää tarrautuu sukkaan kiinni... Tiedättekö sen tunteen?

Meiltä ei kaapista löytynyt Himalajan suolaa, mutta merisuolaapa löytyi. Joten mennään sillä. Merisuolalla on antiseptinen, kuoriva, kosteuttava ja hoitava vaikutus, joten se sopii jalkojen hoitoon vallan hyvin.



Otin noin kaksi ruokalusikallista sulaa kookosöljyä ja sekoitin siihen hienorakeista merisuolaa sen verran, että koostumus on tarpeeksi tahnamainen ja helppo levittää. Hieroin seosta huolellisesti pestyihin jalkoihin. Samalla tuli hoidettua kädetkin. Tämän jälkeen vedin päälle pakastepussit. Sitten vielä villasukat.



Annoin hoidon vaikuttaa vajaa pari tuntia. Pussit muuten alkavat valumaan helposti kohti varpaita liukkaan öljyn ansiosta, joten kovin paljon nämä jalassa ei kannata kävellä. Sen sijaan kannattaa huilata ja vaikka nauttia hyvästä kirjasta. Miksei tämän voisi antaa vaikuttaa vaikka yön ylikin?

Huuhdoin seoksen pois jaloista ja... mitäs ihmettä? Jalat ovat nyt pehmeämmät kuin aikoihin! Suola ja kookos tosiaan ovat toimiva yhdistelmä. Vastoin tapojani lakkasin kynnet vielä räyhäkän punaisella lakalla. Vaikka lähestyvän joulun kunniaksi. :)


 

7 kommenttia:

  1. Voi luoja! Tota on todellaki pakko kokeilla, jalat on niin kuivat, eikä mikään perus kuorinnat yms toimi mun tilanteessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kokeilemaan! Minullakaan ei tavalliset kuorinta-aineet tuottaneet tulosta, mutta tämä tehosi heti. :)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! Täällä myös yksi jalkakylpyvinkki: http://dzinninajatuksia.blogspot.fi/2014/08/hevoskuuri-koppurajaloille.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika pehmeän oloiset jalat nyt. :) Käynkin heti kurkkaamassa tuon postauksen. :)

      Poista
  3. Luonnonkosmetiikka on kyllä niin parasta. En ole koskaan omistanut parempaa jalkarasvaa kuin luonnolliset rasvat ja öljyt.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!