lauantai 22. elokuuta 2015

Kesän lapsiperheen ykköspaikka: KoiramäkiOnko teille Mauri Kunnaksen Koiramäki tuttu jo omasta lapsuudesta? Muistan hyvin ihanat tarinat sijoittuen vanhempaan aikaan, sekä kirjojen upean kuvituksen. Koiramäen kirjat ovat täynnä pieniä yksityiskohtia, ja joka lukukerta löytyy jotain uutta havaittavaa. Nyt Koiramäen kirjoja on alettu hiljalleen lukea pian kaksi vuotta täyttävälle tyttärelle. Sain blogin kautta lahjaksi elämysrannekkeet, ja pieni kesälomareissumme suuntautui tietenkin minnekäs muualle, kuin Tampereen Särkänniemeen ja Koiramäkeen.


 
Saavuimme bussilla Koiramäkeen heti aamupäivällä sen avaamisen jälkeen. Koiramäen hahmot toivottivat meidät tervetulleeksi jo portilla. Vielä tuohon aikaan oli rauhallista, eikä Koiramäen rakennuksiin, leikkipaikoille tai eläimiä katsomaan tarvinnut jonottaa. Sai pysähdellä ja katsella olematta kenenkään edessä tai jäämättä jalkoihin. Tällainen rauhallinen meno sopikin meille hyvin.
 
Koiramäki tosiaan on kuin sadusta. Paikanpäältä löytyy niin Koiramäen talo, Drakkulan linna, maatila ja Tassuteatterikin. Kaikki pienetkin yksityiskohdat on saatu tallennettua tuohon satumaailmaan. Maatilalla pääsimme ihastelemaan ihan oikeita eläimiä. Tytär hihkui riemusta possuja ja koiria tavatessaan.  Kelikin sattui olemaan koko viikon parhain, joten kyllä meidän kelpasi.


 
Kuvittelin, että tekisin ensin pikaisen kierroksen Koiramäessä kameran kanssa ja sen jälkeen keskittyisin vain paikasta nauttimiseen. Ideana ihan hyvä, mutta toteuttamisen tasolla hankalaa, koska yksityiskohtia ja ihania juttuja löytyi koko ajan lisää. Ja ne jokainen teki mieli tallentaa kameraan. Jostain syystä mieleeni on kirjoista jäänyt tiettyjä yksityiskohtia kuten juustomuotit, jotka nekin nyt löytyivät Koiramäen tuvan seinältä. 
Pysähdyimme myös Koiramäen kaupungissa Kahvila von Guggelböössä nauttimassa päiväkahvit. Kahvilan leipomukset kyllä houkuttelivat kovasti, mutta vatsa myöhäisestä aamiaisesta vielä täynnä joimme vain kahvit tyttären nautiskellessa pillimehuaan.  Lounastakin olisi ollut tarjolla ihan kohtuulliseen hintaan.
 
 
Koiramäessä todellakin löytyy paljon nähtävää ja koettavaa pienellä alueella. Koiramäen jälkeen pyörähdimme vielä akvaariossa ja huvipuiston puolella, josta matka jatkui hotellille päiväuniajan puskiessa päälle. Tänä vuonna on odotettavissa ainakin toinen Tampereen reissu, koska Koiramäen joulu kuulostaa todella houkuttelevalta. 
  
 
 
 

7 kommenttia:

 1. Koiramäki oli meidän poitsun lemppari paikka, siitä onkin puhuttu joka ilta Tampereen reissun jälkeen. Täytyy googletella, jos päästäisiin vielä toisenkin kerran tänä kesänä käymään siellä, kun oli niin mieleinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teilläkin ihastuttiin paikkaan! En lainkaan ihmettele miksi. :) Aikuinenkin viihtyi tuolla erinomaisesti, ja voisin varmasti mennä käydä vielä ennen Koiramäen Joulua uudelleen. :)

   Poista
 2. Hurmaava paikka, tuosta lapset ja myös aikuiset varmasti tykkää ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, todellakin! Lisäksi meitä hemmotteli vielä upea kelikin. <3

   Poista
 3. Oi miten ihana paikka, tuolla haluaisin kyllä päästä käymään. Meidän lasten kirjahyllystä löytyy niin monta Kunnaksen kirjaa etten jaksaisi niitä edes laskea. Kunnaksen kirjat ovat ehdottomasti parhaita kirjoja IKINÄ, niissä on niin loisava kuvitus ja teksti että jopa aikuinen upputuu tarinoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että teiltäkin löytyy Kunnaksen kirjoja! Ne ovat kyllä uskomattomia yksityiskohtia täynnä ja hienosti kirjoitettu, ettei niihin kyllästy koskaan! Toivottavasti pääsette käymään myös Tampereen Koiramäessä, ihan varmasti viihtyisitte. :)

   Poista
 4. Tämä on kyllä kiva ja tuo vitosen hinta just sopiva! Jouluna on aikamoinen ryysis, erityisesti viikonloppuisin. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!