sunnuntai 30. elokuuta 2015

Kuopio ja SATOA Food Festival


Norsulompakko saatu DefShopista
Tämän kesän viimeiseksi kesälomakohteeksi valikoitui Kuopio. Kuopiosta on tullut Tampereen ohella vakiomatkakohde, kun teemme esim. päivämatkan tai maksimissaan parin päivän vierailun Suomessa. Kuopio on kaunis kaupunki, jonka leppoisa tunnelma suorastaan tarttuu. Tämä viikonloppu valikoitui ajankohdaksi siellä vietettävän SATOA Food Festivalin ansiosta.
Blogista on saattanut huomata, että olen aika innokas ruoanlaittaja ja ravitsemusasiat kiinnostavat kaikin puolin. Siksi onkin mukava hakea vaikutteita ja ideoita muualtakin, kuin netistä ja lehdistä. Ja mikä parasta: saada uusia makuelämyksiä ja päästä itsekin valmiiseen pöytään.

Tiesimme, että perjantaiksi on luvattu sateista keliä. Päätimme lähteä silti matkaan ja nauttia reissusta. Kuin kreivin aikaan sain juuri lähtöä edeltävänä päivänä paketin DefShopista ja ongelmani sateenpitävän takin ja mukavien matkustusvaatteiden suhteen oli ratkaistu.

Kuvan housut ja huppari saatu DefShopista


Perjantai tosiaan oli harmaa ja sateinen. Sadesuojat, -varjot ja -takit matkassa menimme kuitenkin jalan hotellilta tapahtumapaikalle, sitähän varten Kuopioon lähdettiinkin. Meidän onneksemme sateen vuoksi tapahtuma-alue oli rauhallinen, rattaiden kanssa pääsi kulkemaan helposti, eikä ruokakojuihin tarvinnut juurikaan jonotella. Ruoan lisäksi paikan päällä oli tarjolla muutakin taidetta: niin katumuusikoita kuin kuvataitelijoitakin. Välillä kävimme kuivattelemassa ja kiertelemässä läheisissä kauppakeskuksissa.
Kuvissa vilahtelee kaikenlaisia annoksia. Muistankohan enää edes, mitä kaikkea tuli syötyä? :D Innokkaana olin jo etukäteen poiminut talteen parhaat tärpit ja niiden lisäksi maistelin vielä monta muuta.  Annokset olivat keskimäärin hinnaltaan kolmesta viiteen euroon, joten mielellään nautimme monta pientä annosta. Lauantaina keli sitten suosikin ruokafestarikansaa, ja kuvien perusteella alue oli aivan tupaten täynnä iloisia asiakkaita. Meillä oli lauantaina Kuopiossa jo muita menoja, mutta muuten olisin helposti voinut poiketa paikalla toisenkin kerran.
Sateenpitävä parkatakki saatu DefShopista. Toisessa kuvassa kielen mennessään vienyt jalapeno-suklaakakku.
Pöllöpaita DefShopista.

Kiitos muuten kaikista kivoista kommenteista, mitä olen viime aikoina saanut. Luen kyllä kaikki, mutta niihin vastailu on vähän laahaillut. Tietokone on ollut auki äärimmäisen harvoin ja puhelimella näpyttely (niska kyttyrässä huonossa asennossa... ;)) on omaan makuun liian hankalaa. Palaan kuitenkin kaikkiin kommentteihin ihan pian. :)

Parkatakki talvea odottelemaan saatu DefShopista.

6 kommenttia:

 1. Nam mitä herkkuja ja aivan ihana tuo pöllöpaita <3 Kivaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoat vei kielen mennessään ja tulikin syötyä ehkä vähän liikaa... :) Minäkin tykkään pöllöpaidasta, oli ihan pakko saada! Mukavaa viikkoa! <3

   Poista
 2. Ihania herkkuja ja tosi söpö pöllöpaita!
  Mukavaa alkavaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin hyvännäköisiä ruokia! :) Voisin osallistua tällaiseen tapahtumaan vaikka joka viikko... Aurinkoista viikon alkua Taina! :)

   Poista
 3. Kuopio on kyllä kiva kaupunki. Veljeni asuu siellä, joten kyllä aina tasaisin väliajoin on tehtävä matka Kuopioon :) Seuraavaksi suunta kumminkin toisen veljen luo Tampereelle :) jospa sielläkin olisi kivoja paikkoja käydä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuopio ja Tampere on lempikaupunkejani, kuinkas sattuikaan! :) Harmi, kun ei ole veljiä, keiden luona vierailla niissä. :D Kummassakin aika kuluu hyvin ihan vain kaupunkia kierrellessä, eikä yleensä tarvita kummoisia suunnitelmia. Kivaa alkuviikkoa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!