sunnuntai 16. elokuuta 2015

DIY: Rentouttava ja pehmentävä jalkahoito kotona

 
Kesällä kannattaa muistaa myös väsyneitä jalkoja ja suoda pieni hetki itselle. Mikäpä sen ihanampaa, kuin pieni kotispa ulkosalla auringon paisteessa?

Minun jalkahoitooni käytettiin:
 
 • Merisuolaa
 • Kookosöljyä
 • Hunajaa
 • Laventeliöljyä
 • Lämmintä vettä
 
Ensin valmistin seoksen merisuolasta, kookosöljystä ja hunajasta. Mittasuhteilla ei ole niin väliä, koska kaikilla on ihoa hoitavia ominaisuuksia. Merisuolan karheat rakeet kuorivat hellävaraisesti ja luonnollisesti, hoitavat kuivaa ihoa, sekä desinfioivat.

Kookosöljy vaikuttaa ihoon hoitavasti ja pehmittävästi, sekä suojaa ihoa bakteereilta ja auttaa ihoa paranemaan. Myös hunajan vaikutus ihoon on niin ikään pehmentävä, ja sitä pehmeyttä ainakin omat kesän karhentamat jalat kaipasivatkin.
 

 
Hieroin jalat huolellisesti valmistamallani seoksella, jonka jälkeen upotin ne eteerisellä laventeliöljyllä terästettyyn lämpimään veteen. Laventeliöljyn vaikutus on rentouttava ja rauhoittava. Jalkakylvystä kannattaa nauttia kaikessa rauhassa, sekä varustautua hyvällä kirjalla ja kupillisella laadukasta teetä. Jalkakylpyhetki tosin on niin houkutteleva, että siitä tuskin tarvitsee nauttia yksin. Itse ainakin sain rentoutushetkeeni pienen kaverin alta aika yksikön. Jaettu ilo, paras ilo, eikös se niin mennytkin?
 
 

15 kommenttia:

 1. Voi että kuinka alkoikin tekemään mieli jalkakylpyä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mukavaa! :) Nyt vain sitten jalkoja hoitamaan! :)

   Poista
 2. Vaikka onkin ollut tänään todella lämmin päivä niin illoissa on jo syksyn tuntua kovasti. Juoksin äsken kastelemassa kukat lipokkailla ja varpaat ovat vieläkin ihan jäässä, kuuma kylpy tekisi varpaille nyt terää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan, totta illat alkavat olemaan aika syksyisiä. Pidän kyllä näistä alkusyksyn päivistä, kun päivät ovat lämpiä, mutta illalla hämärtyy aiemmin ja pieni viileys alkaa olemaan ilmassa. Kuuma jalkakylpy illalla rentouttaa aivan varmasti. <3

   Poista
 3. Oi miten ihanaa. Minunkin väsyneet jalat voisivat tykätä jalkakylvystä. Samalla voisi lukea yhden luvun hyvää kirjaa. Omaa aikaa. Jää haaveeksi. Toistaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se taitaa usein mennä pikkulapsiperheessä, joten pienikin rentouttava hetki hyvän kirjan tai omien ajatusten kanssa tekee terää. <3

   Poista
 4. Kyllä täytyy kotispata välillä ylläpitää. Ostinkin vasta sittarista uuden vaaleanpunaisen vadin, saa hoitaa jalkoja. Kiitti tästä ohjeesta, pitääkin kokeilla tulevalla viikolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos postauksesta oli hyötyä! <3 Omalla kohdallani on vähän vaikeaa löytää aikaa lähteäkseen mihinkään oikeisiin hoitoloihin, joten meillä toimii kotispa. :)

   Poista
 5. Kiitti vinkistä! Olinkin jo vähän kaipaillut jotain renoutusta ;) ! Psst. Ihania kuvia :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eve! <3 Suosittelen tekemään tämän. Rennon hetken lisäksi tuloksena on pehmeät jalat. :)

   Poista
 6. Omatekoinen jalkakylpy on niin helppoa ja rentouttavaa :) Taidankin huomenna tehdä jalkakylpysuolaa ja pidetäänkin Spa ilta kotosalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, ja aioin tehdä tämän kyllä vielä useammin. Toimii varmaan hyvin myös iltojen hämärtyessä kynttilän valossa. <3

   Poista
 7. Ihana tunnelma kuvissa. Tuli sellainen olo, että pakko kokeilla. Oletko koskaan kokeillut kuorintana sokerin, hunajan ja rypsiöljyn sekoitusta? Jätän seoksen todella rakeiseksi. Kuorii tehokkaasti ja luonnonmukaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla, että tunnelma välittyi myös sinne! <3 Tuota sekoitusta en ole tainnut kokeillakaan, mutta kiitos vinkistä! Seuraavalla kerralla voisin testata sitä, koska jalkoja ei varmasti voi hoitaa liikaa. :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!