maanantai 17. elokuuta 2015

2. viikko Plantuin kanssa -Miten menee?

Viidentenä päivänä Plantuini käynnistämisestä huomasin ensimmäiset kasvun merkit. Aluksi kasvu näkyi vain yhden kapselin kohdalla. Ajattelin jo, että näenköhän omiani, kun itämistä tapahtui niin pian. Hyvin pian pieniä basilikan alkuja alkoi näkyä myös muissa kapseleissa. Joten totta ja aivan mahtavaa: ne kasvavat!Kymmenennen päivän paikkeilla, kun kaikki neljä basilikalajiketta kasvoivat ihan selkeästi ja lehdet tulivat esiin, asetin Plantuin keski-osaan Heigh Block -korotuspalan. Korotuspala nostaa valohattua ja Plantuin "katto-osaa" ylemmäs, ja kasvit saavat tilaa kasvaa. Tämä toimenpide kävi helposti yksinkertaisen ohjekirjan ansiosta, eikä siihen aikaan mennyt varmaan minuuttiakaan.
 

 
Tampereen matkan ajaksi pääsin testaamaan myös Plantuin loma-asetuksia, joka tapahtui pitämällä kättä 10 sekunnin ajan valohatun päällä. Lisäsin myös vettä, johon sekoitin mitallisen Plantuin omaa ravinnetta. Vaikka noin pienet kasvit eivät kuluta paljoakaan vettä. joten lisäys ei ehkä ollut välttämätön. Kotiin tullessa pyyhkäisin kättä valohatun päällä, ja asetukset olivat taas normaalitilassa. Kätevää, eikö vaan?
 

 
Plantuin ja minun yhteiselo on lähtenyt käyntiin helpommin, kuin osasin odottaakaan. Tiesin, että yrttitarhan kasvattelu älypuutarhan avulla olisi helppoa, mutta tämä superhelppous todella yllätti. Kasvun tarkkailu on hauskaa puuhaa ja lempeä basilikan tuoksu leijailee ajoittain nenään. Sitten vaan odotellaan seuraava vaihetta, joten jatkoa seuraa.
 

4 kommenttia:

 1. Tää olisi ihan pakko itsellekin ostaa :) Ihanaa olisi kasvattaa tuoreita yrttejä, tykkään niistä kovasti ruuanlaitossa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella hieno juttu, koska meilläkin käytetään yrttejä todella paljon. Nyt en malttamattomana odottelen, että basilikat kasvavat. :)

   Poista
 2. Tuo vaikuttaa ihan hirmu hauskalta ja "ufolta" :) Mielenkiinnolla seuraan, miten plantui-kasvit menestyy talvella. Olisi myös kiva tietää muista yrttikasvatusvekottimista, kun on erilaisia ruukkuja,. Fiskarsillakin muistaakseni. En oikein raaski ostaa, kun ei tiedä, toimiiko ne vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, minullakin tulee tästä väistämättä mieleen ufo! :D Innolla odotan, että pääsen testaamaan tätä talvellakin- jännä kasvatella vaikka orvokkeja siihen aikaan vuodesta. Fiskarsilla ainakin oli niitä ruukkuja, muistan kun harkitsin sellaisen hankkimista, ennen kuin sain Plantuin.

   Poista

Kiitos kommentistasi!